Илиян Киряков: Отпадането на Германия е катастрофа, изненадите в Катар са повече отвсякога


Илиян Киряков: Отпадането на Германия е катастрофа, изненадите в Катар са повече отвсякога
Снимка: Getty Images

10188 0

Отпадането на Германия в групите на Световното по футбол е истинска катастрофа. Това заяви героят от САЩ'94 от тима на България Илиян Киряков. Бившият защитник участва в победата на "лъвовете" над Бундестима на четвъртфиналите на Мондиал 1994.

"Германия ми е любимият отбор и много се ядосах на отпадането им. Срещу Коста Рика изиграха силен мач, особено второто полувреме, след като изостанаха в резултата. Натиснаха, имаха положения, греди, голове. Те трябваше да си вземат първия мач срещу Япония. Това поражение в началото им повлия. Отпадането е катастрофа за Германия и със сигурност предстоят големи промени в отбора", сподели Киряков пред "България Днес".

Той не вярва за отпадането да има външен фактор като умишлено полягане на испанците срещу Япония. "Японците вървят много добре и показват приятен футбол. Испанците играха слабо, но аз не вярвам на такъв форум да има някакви договорки. Толкова привърженици са дошли да ги подкрепят, а те да паднат умишлено, няма как. А и всяка една загуба би повлияла негативно за предстоящите елиминации", заяви той.

"Франция много ми харесаха с играта си до момента, въпреки поражението в последния си мач. Те имат страхотни футболисти, създават много положения. От тези, наричани в кавички аутсайдери, също може да очакваме пробив. Винаги е имало изненади на световните първенства, но този път сякаш са повече отвсякога. Ще става все по-интересен шампионатът в Катар", допълни сърцатият защитник от близкото минало. А ето кой бивш наш национал не вярва в успеха на Англия и защо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички