Пълна лудост на Мондиал 2022! В Катар застрашиха здравето на играч, погазвайки правилата (ВИДЕО)


Пълна лудост на Мондиал 2022! В Катар застрашиха здравето на играч, погазвайки правилата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3346 0

До много рядко срещан момент на подобна сцена се стигна по време на осминафинал на Световното първенство по футбол. Става въпрос за срещата между Франция и Полша, където се забеляза сериозна нередност, но твърде, твърде късно.

Един от футболистите на "петлите" - Жул Кунде, игра почти цяло първо полувреме (около 40-ина минутиа) с колие около врата си. Напълно забранено е за футболистите да играят с бижута, защото е предпоставка за много опасен сблъсък.

В случая става въпрос за бижу на врата, което е още по-плашещо. Притеснителното е, че нито главният съдия, нито организаторите, нито дори някой от щаба на Франция не обърна внимание на този детайл, който грубо нарушава правилата на футбола.

Чак в 41-вата минута главняит рефер Хесус Валенсуела инструктира Кунде да премахне колието, като малко след това човек от щаба на актуалния световен шампион го стори.

Първото полувреме пък завърши с гол преднина за селекцията на Дидие Дешан. Неговият реализатор бе Оливие Жиру - новият голмайстор в историята на Франция, изпреварил Тиери Анри.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички