Треньорът на Полша се извини за слабия мач срещу Аржентина и призова: Нека бъдем щастливи


Треньорът на Полша се извини за слабия мач срещу Аржентина и призова: Нека бъдем щастливи
Снимка: Getty Images

1611 0

Старши треньорът на Полша - Чеслав Михневич, заяви, че "сърцето ми прескочи", когато окончателно е разбрал, че отборът му се класира на 1/8-финалите на Световното първенство в Катар. Поляците загубиха с 0:2 от Аржентина, но с доза късмет се класираха за тази фаза за първи път от 1986 година насам!

И Полша, и Мексико завършиха с по 4 точки в Група "С", но "билетът" отиде при Роберт Левандовски и компания заради по-добрата им голова разлика. В един момент от мачовете всички показатели на двата тима бяха еднакви и тогава започнаха да се правят изчисления кой от тях има по-малко жълти картони... В крайна сметка, Саудитска Арабия вкара за 1:2 в края на двубоя и така не успяхме да станем свидетели на пълен прецедент.

"Загубихме мача, но понякога тези поражения са сладко-горчиви или сладко-горчиви. Такъв беше и нашият случай - загубихме, но за първи път от много, много години насам преминахме в следващия кръг", каза Михневич след мача и призна, че представянето на отбора му не е било добро, но отказа да се спира на негативите:

"Съжалявам, че играхме толкова нервно. Направихме някои елементарни грешки и това бе причината Аржентина да създаде толкова много положения през първото полувреме. Исках да сме по-активни по крилата през второто, но не се получи. Нека обаче се насладим на успеха - нека бъдем щастливи. В неделя има още един мач, но нека не се лишаваме от радостта днес. От години съм във футбола и в крайна сметка резултатът е от значение".

*За Полша предстои 1/8-финал срещу световния шампион Франция - 4 декември (17:00 часа)!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Отборът излезе по-силен" - коментарът на Лионел Меси след Аржентина 2:0 Полша и пропуснатата от него дузпа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички