"Мисля, че е пълна лудост" - Лионел Скалони изригна след победата на Аржентина срещу Полша


"Мисля, че е пълна лудост" - Лионел Скалони изригна след победата на Аржентина срещу Полша
Снимка: Getty Images

2546 0

Старши треньорът на Аржентина - Лионел Скалони, остана крайно недоволен от програмата за 1/8-финалите на Мондиал 2022, която ще даде на неговия тим по-малко от 72 часа за възстановяване между последния мач от груповата фаза с Полша и този срещу Австралия от елиминациите.

"Гаучосите" завършиха първи в Група "С", побеждавайки с 2:0 поляците в сряда вечер и ще играят с "кенгурата", които пък финишираха втори в Група "D". Двубоят е насрочен за 3 декември (събота) от 21:00 ч. българско време!

"Мисля, че е пълна лудост да играем отново след два дни, след като сме спечелили групата си. Не мога да разбера това. В момента е почти един часа през нощта в четвъртък. Имаме петък, за да се подготвим за мача и в събота играем", изрази недоволството си Скалони на пресконференция след успеха срещу Полша и допълни: "Първи сме в групата и смятам, че трябваше да имаме повече време за почивка!".

Селекционерът призова и да не се изпада в еуфория: "Предполагам, че нашите фенове ще се насладят на мача с Австралия. Днес ги зарадвахме, но не трябва да изпадаме в еуфория. Всеки мач на световно първенство е труден и всеки, който си мисли, че ще ни бъде лесно срещу Австралия, греши. Ние не сме фаворити. Може би смятате така, защото днес победихме, но ако мислите, че вече сме станали световни шампиони - в грешка сте!", отсече той.

Лионел Скалони каза няколко думи и за факта, че футболистите му категорично надиграха тези на Чеслав Михневич: "Изобщо не позволихме на Полша да контраатакува. Заслужаваме похвала за това. Мисля, че четяхме играта много добре. Моите футболисти се справиха страхотно. Те играха много добре и аз съм много щастлив".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Отборът излезе по-силен" - коментарът на Лионел Меси след Аржентина 2:0 Полша и пропуснатата от него дузпа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички