Съдбоносен ден в група „F“: Ще изхвърчи ли от Световното първенство в Катар един от Топ 3 от Мондиала в Русия


Съдбоносен ден в група „F“: Ще изхвърчи ли от Световното първенство в Катар един от Топ 3 от Мондиала в Русия
Снимка: Getty Images

5961 0

В ден №12 на Световното първенство по футбол ще стане ясно финалното класиране за групите „Е“ и „F“. Ситуацията във втората от тях е заплетена, защото 3 от отборите имат шансове да продължат към 1/8-финалите на шампионата в Катар. От сметките отпада единствено отборът на Канада.

Един срещу друг ще се изправят считаните за фаворити в групата Белгия и Хърватия, а в другата среща Мароко ще играе срещу „кленовите листа“.

Припомняме, че Лука Модрич и компания играха на финала на Мондиала в Русия преди 4 години, като загубиха спора за титлата срещу Франция. „Червените дяволи“ завоюваха бронза за предишния шампионат. Сега ситуацията в Катар е такава, че е възможно единият от двата отбора да стегне куфарите за вкъщи.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА „F“ НА МОНДИАЛ 2022

Каква е ситуацията в групата? На първо място са хърватите, които имат 4 точки. Със същия актив е от 4 пункта са и „Атласките лъвове“, но са с по-лоша голова разлика от „шахматистите“. Белгия е на третото място с 3 точки, а „кленовите листа“ са последни с 0 точки. По този начин всеки един от първите 3 отбора може да си гарантира продължаване към елиминациите, ако спечели своя мач.

В зависимост от изхода на срещите съществува вариант да се стигне до определяне на „печелившия“ по критерия „голова разлика“, като той касае най-вече отборите на Хърватия и Мароко. Хърватите към са с +3, а „Атласките лъвове“ с +2.

ФОРМАТА НА ЧЕТИРИТЕ ОТБОРА

Взимайки предвид представянето на тимовете в последните им 6 мача, в най-добра форма изглеждат именно отборите на първите две места Хърватия и Мароко.

„Ватрените“ имат само едно равенство в последните си 6 мача, дошло именно срещу „Атласките лъвове“ на Мондиала в Катар. Хърватите имат победи в останалите си 5 двубоя, като последната дойде срещу Канада.

Мароко е с две равенства и четири победи в последните си 6 двубоя. В Катар тимът първо направи равен с хърватите, а след това тресна Белгия.

Белгия е с три победи и три равенства за същия брой мачове. На Мондиала „червените дяволи“ първо победиха трудно Канада с 1:0, а след това се издъниха жестоко, губейки с 0:2 от Мароко.

Канада е с 3 загуби, 2 победи е 1 равенство. Тимът падна и в двете си срещи в Катар.

 ОТСЪСТВАЩИ ЗА ЧЕТИРИТЕ ОТБОРА

В съставите няма да има сериозни липси. Единствено Белгия няма да може да разчита със сигурност на наказания за натрупани жълти картони Амаду Онана.

Играчи във фокус:  Белгия – Хърватия

Кевин де Бройне е основната фигура в състава на „червените дяволи“, но до момента е бледа сянка на себе си на Световното първенство в Катар. Всички се надяват, че звездата на Манчестър Сити ще изригне именно в най-важния мач, от който зависи прогреса на тима в шампионата.

Лидерът на хърватите Лука Модрич дирижира нещата в средата на терена за своя тим. Без да блести с голове или асистенции в Катар, асът на Реал Мадрид е сърцето и душата на отбора. Той получи един жълт картон по време на шампионата. Със сигурност крайният изход  в двубоя ще зависи от неговото представяне и това на Де Бройне за съперника.

Играчи във фокус: Канада - Мароко

Защитникът на Канада Алфонсо Дейвис е като барометър за представянето на отбора. Той вкара единствения гол за „кленовите листа“ до момента на турнира. Именно той обаче се превърна в грешника в мача срещу Белгия, когато профука дузпа.

Хаким Зиеш е постоянна заплаха за съперниковите врати. Крилото на Челси е трудно удържим по фланга и стреля при всяка удобна възможност. Той се отчете с асистенция за втория гол срещу Белгия, а негово попадение бе отменено в същия мач

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ НА ХЪРВАТИЯ - БЕЛГИЯ

Хърватия: Ливакович, Юранович, Ловрен, Гвардиол, Соса, Модрич, Брозович, Ковачич, Влашич, Крамарич, Оршич.

Белгия: Куртоа, Вертонген, Алдервейдел, Мюние, Тросар, Витцел, Тилеманс, Кастан, Азар, Де Бройне, Лукаку.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ НА КАНАДА - МАРОКО

Канада: Борян, Джонстън, Витория, Милер, Лария, Хътчисън, Еустакио, Дейвис, Бюканън, Дейвид, Хьойлет.

Мароко: Боно, Мазрауи, Агуерд, Саис, Хакими, Амалах, Амрабат, Оунахи, Буфал, Зиеш, Ел – Несири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички