Програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №12 (01.12)


Програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №12 (01.12)
Снимка: Getty Images

4455 0

Навлизаме в ден номер 12 от Световното първенство по футбол. Вече са ясни половината осминафинални двойки, след като четири от групите окончателно завършиха. Ред е на предпоследната двойка групи да изиграе своите срещи от третия, последен кръг на тази фаза.

И в двете замесени групи ситуацията е изключително любопитна. В тази, събрала Испания и Германия, "Ла Фурия Роха" е лидер с 4 точки, следвана от Япония и Коста Рика с по 3, докато Бундестима е последен. Изглежда обаче изключително трудна задачата пред Коста Рика да не загуби от Ханзи Флик и компания.

Иберииците пък също нямат право да не играят на 100% или да правят "тънки" сметки за отпадане на основен конкурент (Германия), тъй като ако опитат да го сторят, накрая може да се стигне до немислимото и двата европейски колоса да отпаднат. Разбира се, подобна развръзка граничи с невъзможното.

В група F идва ред на големия и дългоочакван сблъсък между Хърватия и Белгия. "Шахматистите" са лидер с 4 точки, колкото има и Мароко. "Червените дяволи" са с 3, докато Канада е последна с 0.

В този смисъл Хърватия е в далеч по-благоприятна позиция, тъй като и равенство гарантира на тима участие на осминафиналите. То обаче не гарантира първото място, което поне на хартия трябва да осигури по-преодолим съперник.

Белгия пък ще се надява канадците да спрат силно представящия се тим на африканската страна, защото ако Мароко победи, то тогава "червените дяволи" също трябва да търсят задължителен успех над сребърния медалист от 2018 година.

Програма за деня

17:00, Хърватия - Белгия от група F (Диема и Диема спорт 3)

17:00, Канада - Мароко от група F (БНТ 1 и БНТ 3)

21:00, Япония - Испания (БНТ 1 и БНТ 3)

21:00, Коста Рика - Германия (Нова и Диема спорт 3)

Вижте и пълната ТВ програма за Световното първенство по футбол по дати и часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички