Съдийка разкри факта, поради който ще има възможност да ръководи мачове на Световното първенство


Съдийка разкри факта, поради който ще има възможност да ръководи мачове на Световното първенство
Снимка: GettyImages

787 0

Една от първите три жени, които ще имат възможността да ръководят срещи от световното първенство по футбол за мъже - Салима Мукансанга, пристигна в Катар и вече се климатизира с обстановката преди началото на надпреварата. 

Първият мондиал, който ще се проведе през зимата, стартира на 20-и ноември и ще продължи до 18-и декември, когото ще бъде определен големия победител от 22-рото Световно първенство. 

Съдийката, която е в листата на ФИФА вече 10 години, заяви, че е получила голямото доверие не само на база техния пол, а защото заслужават този шанс.

"Ние сме тук, защото заслужаваме да сме тук, а не защото сме жени. Това е най-високото ниво във футбола", обясни Мукансанга пред репортери в Доха. Асистент-съдийката Катрин Несбит от САЩ също говори пред медиите и обясни, че е чувства добре приета в Катар:

"Чувстваме се като един съдийски отбор тук, без разлика мъж или жена".

Мукансанга от Руанда, Ямашита Йошими от Япония и французойката Стефани Фрапар заедно с три жени асистент-рефери бяха избрани от ФИФА за Световното първенство, което започва в неделя.

Следете със SportLive.bg най-актуалните новини от Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички