Новият стар герой Очоа спря Полша и Левандовски на старта в Катар (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Новият стар герой Очоа спря Полша и Левандовски на старта в Катар (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

8460 0

Отборите на Мексико и Полша не успяха да се победят след равенство 0:0 в първи мач от груповата фаза на Световното първенство по футбол 2022. Двата тима не успяха да си отбележат попадения след скучен мач без чисти голови положения и една спасена дузпа на Гилермо Очоа срещу Роберт Левандовски.

Мексико контролираше повече топката и бе по-настъпателен, докато Полша предимно разчиташе на контраатаки, които обаче рядко водеха до ситуации за гол. Най-интересната ситуация в мача дойде десет минути след началото на втората част, когато Левандовски успя да си изработи дузпа.

Двубоят Мексико - Полша в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Именно Лева застана зад бялата точка, но ударът му бе спасен от Очоа, който отново изпъкна за страната си на световно първенство. За стража това бе четвърта спасена дузпа за Мексико и обща 17-а в кариерата му. Той затвърди статута си на вратар за световни първенства, след като продължава геройските си намеси на пети пореден мондиал.

От равенството най-доволни навярно са в лагера на Аржентина, след като "гаучосите" допуснаха шокиращ обрат срещу Саудитска Арабия в другия мач от групата. Именно Саудитска Арабия е лидер в групата с три точки, докато на второ и трето място се позиционират Полша и Мексико с по една.

В следващия кръг от груповата фаза Полша се изправя срещу Саудитска Арабия, докато Мексико среща Аржентина.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мексико взе контрола над срещата от първата минута, като имаше много по-голямо притежание на топката от своя съперник. Полша обаче изчакваше своите шансове на контраатаки и при статични положения, като показа, че може да бъде много опасен за вратата на Гилермо Очоа. В първите 30 минути обаче чисти голови положения липсваха и пред двете врати, за сметка на тактическото надлъгване по целия терен.

Нищо не се промени и в оставащия четвърт час, в който Мексико държеше топката, но не правеше нищо с нея. Вратата на Войчех Шчесни бе застрашена само с един точен удар. Пред другата врата - тази на Очоа, ситуацията бе още по-плачевна, тъй като Полша с Роберт Левандовски не успя да отправи нито един точен удар в рамките на първите 45 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десетина минути след началото на втората част Полша успя да си изработи дузпа. Роберт Левандовски бе изведен в наказателното поле, а Ектор Морено си помогна с ръце, за да го спре. Главният арбитър първоначално не отсъди нищо, но VAR го привика да преразгледа ситуацията. Съдията промени решението си и отсъди дузпа, но Левандовски не успя да вкара от бялата точка - Гилермо Очоа спаси удара му

Video edited on Kapwing

В 64-ата минута и Войчех Шчесни трябваше да се намесва решително, след като Хенри Мартин нанесе опасен удар, който бе отразен от полския страж. До края на мача Мексико продължи да търси победата, докато Полша отново се прибра в задни позиции, изчаквайки шансове при контраатаки. До гол обаче така и не се стигна и нулевият резултат остана непроменен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Мeксико: Очоа, Монтес, Морено, Санчес, Гайярдо, Алварес, Ерера, Чавес, Вега, Мартин, Лосано

Полша: Шчесни, Бережински, Квиор, Глик, Кеш, Криховяк, Жиелински, Шимански, Камински, Залевски, Левандовски

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Отборът на Мексико се завръща за осми пореден път на световно първенства, а в предишните седем пъти тимът неизменно стигаше до осминафиналите. И сега целта не е по-различна: излизане от груповата фаза и опит за "прескачане" на осминафиналите, които се оказват препъникамък за отбора.

Първият опонент на Мексико е Полша, който пък не е успявал да стигне до елиминациите на световно първенство от Мондиал 1986. Голямата звезда на Полша Роберт Левандовски ще опита да се реваншира за разочароващото си представяне на Мондиал 2018, когато не успя да отбележи нито един гол в трите мача на отбора в груповата фаза.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА МЕКСИКО - ПОЛША НА МОНДИАЛ 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички