Стилиян Петров: Задава се нова култура в българския футбол, тя е неизбежна!


Стилиян Петров: Задава се нова култура в българския футбол, тя е неизбежна!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1129 0

Легендата на ЦСКА и българския футбол - Стилиян Петров, изрази изключително амбиоциозни надежди за кардинална промяна на културата във футбола у нас.

Петров е част от екипа на Димитър Бербатов, който е в опозиция на сегашното управление на Българския футболен съюз. Примерите, които използва бившият играч на Астън Вила, могат да бъдат считани за такива, които ще бъдат налагани при евентуална смяна на ръководството на БФС.

Надеждите на Петров за промяна включват промяна на темповете на спорта у нас, иновационни методи, както и цялостна промяна в нравите и подхода на хората у нас спрямо най-великата игра.

Ето какво написа Стилиян Петров в социалните мрежи:

"Защо задаващата се нова КУЛТУРА в българския футбол е неизбежна и задължителна?

Споделяне на правилните ценности, визия и гордост на хора, борещи се за успех на терена и извън него! Изграден екип от висококвалифицирани, ентусиазирани и трудолюбиви хора, които ще бъдат отдадени на българската футболна система и продукт!

Разнообразието в един екип насърчава и позволява иновациите. Хора, отговарящи на новите тенденции в съвременния, развиващ се с бързи и невероятни темпове, футбол - на ходом вече не се играе (нека се забързаме).

Работата ни в БФС ще е упорита, със стремеж за развитие на всички нива - футболни и административни! Нужна е промяна на начина на мислене, подхода на работа и цялостно отношение. Водещ за нас е респектът!

СТОЙНОСТИ

- Вярваме, че най-добрият шанс за постигане на тези цели е със здравословна култура. Бъдещето на БФС ще осъмва и залязва с нашите ценности и гордост като нация във всичко, което правим!

ПРОГРЕСИРАЩИ

Ние ще приемем ново мислене в стремежа да актуализираме така изостаналата и амортизирана футболна федерация!

Федерация, лутаща се и блуждаеща в старомодни възгледи и идеи!

Ние ще защитаваме и гарантираме, че футболът като игра ще продължи да е удоволствие за всички нас. От малки до големи, момчета и момичета, бизнесмени, любители, политици и артисти!

РЕШЕНИ

Ние сме упорити и сме отговорни един към друг, за да служим изцяло на българския футбол, да напредваме заедно към по-добро и светло"!

Ето защо Петров се счита като част от виновните за състоянието на футбола у нас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички