Легенда на Ливърпул: Бербатов, Стилиян и Мартин могат да са бъдещето на българския футбол


Легенда на Ливърпул: Бербатов, Стилиян и Мартин могат да са бъдещето на българския футбол
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2670 0

Легендата на Ливърпул Луис Гарсия вярва, че Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров могат да бъдат в основата на бъдещето на българския футбол, защото имат необходимите знания. Гарсия гостува в България по покана на компанията Palms Bet, която подписа двегодишен договор за партньорство с испанската Ла Лига.

В последните две години се води усилена битка за управлението на българския футбол, като от една страна стои действащото ръководство начело с Борислав Михайлов, а от друга - Димитър Бербатов и неговият екип. В интервю пред Dir.bg Гарсия сподели своите виждания за това кой трябва да управлява българския футбол.

"Мисля, че е много важно хора, които са закърмени с футбол да са част от управлението на всякакъв тип футболна организация. Винаги съм казвал, че е важно да има администрация, защото е нужна. И понякога бивш играч не е готов да се справи с всички задачи", заяви Гарсия, който спечели Шампионска лига с Ливърпул през 2005-а.

"Аз познавам много добре Стилиян Петров, защото имах възможността да се срещнем няколко пъти. Заедно направихме Бизнес магистратура към УЕФА, за да сме подготвени за тези неща. В рамките на 2 години, с много, много работа. Това е невероятен курс. Там чуваш от най-добрите в бизнеса, не само във футбола, но и от всяка компания свързана с играта. Имаше хора от ITV, SKY... По различните теми имахме най-добрите лектори. Учихме се как работят в организации като MLS, NFL, разбрахме как се прави в Германия, бяхме в клуба Барселона, за да видим как го правят там.

Ако имаш тези знания и ги комбинираш със собствените си такива за футбол, как наистина се случват нещата отвътре, е най-добрата комбинация. Разбира се, трябва да си заобиколен от хора, които постоянно се учат за правилата на играта, икономиката, какъв е правилния начин за работа. Трябва да се направят връзки между всичките неща. Тези имена, за които говорим в българския случай - Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров, мисля, че могат да са бъдещето, защото те имат знанията да го направят.

Във футбола трябва да гледаш голямата картинка. Да не е нещо, което сменяш всяка година. Трябва да се направи хубав бизнес план. Започва се отдолу, от школите, от младите футболисти. Не е магия, а стратегия", каза още Гарсия пред Dir.bg.

А ето какво каза Стилиян Петров за войната между БФС и екипа на Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички