Стилиян Петров призна: Донякъде и аз съм виновен за моментното състояние на футбола у нас


Стилиян Петров призна: Донякъде и аз съм виновен за моментното състояние на футбола у нас
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1491 0

Бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила - Стилиян Петров, направи интересно изказване относно моментното състояние на футбола в България. Колкото интересно, толкова и тъжно, Стенли припомни за лошата действителност у нас.

Все пак, най-любопитната част от публикацията на бившия полузащитник в социалните мрежи, е тази, в която заявява, че самият той до известна степен е отговорен за състоянието на най-великата игра у нас. Това Стан отдава на предоверяване в своите идоли от миналото, които обвинява за падението на родния футбол.

Ето публикацията на Петров без редакторска намеса:

"Наближава 18-ата година на опороченото и амортизирано ръководство на БФС.

Наближава 18-ата година на истински мъки и падения.

За съжаление, в някаква част и аз съм отговорен за моментото състояние.

Защо и аз ли?

Прекалено много доверие в така наречените наши футболни идоли. Идоли, които се продадоха, омърсиха и коленичиха пред финансовите лични облаги.

Откъде ли да започна? Как ли да определя важните занемарени процеси в българския футбол.

Погубването на българското футболното достойнство. Това, с което ни знаеха навсякъде по света - Христо Стоичков, Димитър Бербатов и много други велики футболни личности, които успяваха да прославят нашата скромна, но футболна страна. Личности, които носеха и представяха истинската футболна гордост във всяка точка по света.

Наследството не е само инфраструктура (тренировачна база).

Инфраструктурата е само един елемент от него. Стадионите трябва да са разработени за съвременен футбол, най-актуални с времето и обмислени наистина добре от гледна точка на устойчивост, уют и дълголетие.

Когато отново успеем да окажем влияние върху хората и начина, по който те възприемат футбола, това ще промени начина, по който искат да участват и да инвестират във футбола в България. Вероятно по-младото поколение отново ще иска да се занимава с играта футбол от много ранна възраст, с още по-голяма страст и непримиримост. Това е част от наследството, което всеки един ръководител трябва да остави, подтикне и затвърди. Хората ще трябва отново да почувстват връзката с футбола. Това ще запали нещо огромно - може би повече хора ще искат да започнат работа във футбола и да развиват любимата ни игра с чест, гордост и прозрачност. Работа с честни, независими и безпристрастни ръководители. Част от наследството е свързано и с феновете по света. Там, където вратите на българския футбол са отдавна затворени.

Хвърлянето на всички тези млади момчета "вабанк" е портрет на това как българският футбол е изпуснал да създаде прехода на поколения. Сплав на опитни и млади за едно по-добро бъдеще в А националния отбор. Като развитие и резултати.

"Интерес на този, интерес на онзи" ни е поставило в една дълбока футболна кома!

Да завършим. Срамни, дълги и изтощителни години за българския футбол. За съжаление, БФС имаше грижата да се бори за нуждите, развитието и надграждането на цялата футболна екосистема, а не за издръжката на скъсани и загубили насока в живота индивиди!

Както се казва - изгради успех от неуспехите на други

Млади лъвове, бъдете силни и знайте: Борбата е към своя край и отново ще се гордеем с вас!

Българи, юнаци"!

Съвсем наскоро вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Емил Костадинов, нападна опозицията за управлението на футбола у нас в лицето на екипа на Димитър Бербатов.

Ето какво каза той по адрес на амбициозните си опоненти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички