Спортният министър на Франция скочи на аржентинците заради цинизма им и отсече: Неелегантни победители


Спортният министър на Франция скочи на аржентинците заради цинизма им и отсече: Неелегантни победители
Снимка: Getty Images

1389 0

Словесните престрелки заради скандалното поведение на аржентинските футболисти след спечелването на световната титла на Световното първенство в Катар продължават. „Гаучосите“ направиха не една или две изцепки, подигравайки се с „петлите“ и в частност с Килиан Мбапе.

Така френският спортен министър Амели Удеа-Кастера обвини аржентинските играчи в това, че са „неелегантни победители“ и „циници“ за това, че се подиграват на Килиан Мбапе след  триумфа на финала на Мондиала.

Колкото нашият френски тим знаеше как да губи с достойнство, толкова начинът, по който аржентиският отбор реагира след победата не отговаряше на мача, който видяхме“, каза спортният министър за френската радиостанция RTL.

Удеа-Кастера акцентира върху поведението на вратаря Емилиано Мартинес, който бе забелязан по време на шампионския парад в столицата на Аржентина Буенос Айрес да държи бебешка кукла, чието лице бе покрито със снимка на Мбапе.

Веднага след края на мача Мартинес бе чут да казва: „Минута мълчание…за Мбапе“.

Нападателят на ПСЖ избухна с хеттрик, а Франция на два пъти се върна в срещата, за да се добере до дузпи, където отново преодоля Мартинес.

Намирам го за жалко. Просто е цинично, неприемливо, наистина неотговарящо на случая. Този Емилиано Мартинес не се разграничава. По-скоро е жалко“, допълни тя.

Спортният министър каза още, че е удовлетворена от това, че президентът на Френската футболна федерация (ФФФ) Ноел Льо Грат е писал писмо до аржентинския си колега с оплакване за „необичайни ексцесии“ при празненствата.

ФФФ добави, че възнамерява да подаде оплаквания срещу френски фенове, които публикували расистки коментари в социалните мрежи, след като Кингсли Коман и Орелиен Чуамени пропуснаха при дузпите, а Рандал Коло Муани не успя да оползотвори златен шанс в края на второто продължение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Рами: Мбапе така травмира аржентинците, че празнуват успеха над него повече от титлата си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички