"Това е прекалено": Френската футболна асоциация подаде оплакване срещу Емилиано Мартинес след Мондиал 2022


"Това е прекалено": Френската футболна асоциация подаде оплакване срещу Емилиано Мартинес след Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

2738 0

Футболната асоциация на Франция е подала формално оплакване срещу стража на Аржентина - Емилиано Мартинес, поради непристойните му жестове, както ги наричат мнозина, насочени срещу Килиан Мбапе.

В най-различни видеа в социалните мрежи можеше да се види как Мартинес празнуваше с играчка-кукла, с лика на Мбапе. Също така стражът си позволи да се заяде с младия французин и в съблекалнята на Аржентина след края на финала на Мондиал 2022.

Президентът на ФА на Франция Ноел Льо Грае съобщил на "Ouest-France", че се е свързал с аржентинския си колега Клаудио Тапиа и е подал официална жалба.

"Писах на моя колега от аржентинската федерация. Това е прекалено, намирам тези ексцесии за ненормални в контекста на спортните принципи и ми е трудно да ги разбера. Това отива твърде далеч. Поведението на Килиан Мбапе е образцово", каза Льо Грае.

Вратарят на Астън Вила изигра ключова роля за Аржентина, за да им помогне за спечелването на трофея от Световното първенство по футбол през. Той направи няколко важни спасявания по време на турнира и също така спаси две дузпи, включително във финала срещу Франция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Световен шампион избухна и нападна Мартинес по жесток начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички