Голям град в Аржентина готов да кръсти стадион на героя от Световното в Катар Емилиано Мартинес?


Голям град в Аржентина готов да кръсти стадион на героя от Световното в Катар Емилиано Мартинес?
Снимка: Getty Images

2764 0

Суперзвездата на Аржентина - Емилиано Мартинес, който имаше огромен принос към спечелването на така мечтания трофей от Световното първенство в Катар, съвсем скоро може да се похвали със стадион на свое име.

По информация на "Varsky Sports" може да бъде взето решение стадион "Хосе Мария Минеля" да промени своето име, за да носи именно това на героя от Мондиала в Катар.

Съоръжението се намира в провинцията Мар дел Плата, където е роден стражът на Астън Вила. Там сега го определят като най-важния играч в историята на града. Евентуално подобно решение се приема радушно от голяма част от населението.

Аржентина триумфира за трети път на световни финали. Това обаче едва ли щеше да се случи без присъствието на Емилиано Мартинес. Той спаси 2 дузпи на 1/4 финалите срещу Нидерландия, както и нова такава в решителния финал срещу Франция.

"Петлите" изпуснаха друг 11-метров наказателен удар, при който голяма роля изигра психическия дуел между Мартинес и Орелиен Чуамени. Само секунди преди двубоят да приключи пък стражът направи изумително спасяване очи в очи с Коло Муани, който се виждаше като герой за своя отбор. "Блестящото" представяне на аржентинеца му донесе и приза "Златна ръкавица" на турнира.

Ето каква е поредната изцепка на колоритния Мартинес 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички