Смразяващият поглед на Меси, когато Модрич го спъна безпардонно през 2006-а (ВИДЕО)


Смразяващият поглед на Меси, когато Модрич го спъна безпардонно през 2006-а (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive.bg

9189 0

Тази вечер двама от най-добрите футболисти за изминалото десетилетие - Лионел Меси и Лука Модрич, излизат един срещу друг в опит да класират страните си Аржентина и Хърватия за големия финал на Мондиал 2022. Полуфиналният сблъсък започва в 21 часа, като ще можете да го проследите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Меси е шесткратен носител на "Златната топка", а наградата е печелена веднъж и от Лука Модрич - през 2018-а, когато хърватинът прекъсна доминацията на Меси и Роналдо над най-големия индивидуален приз във футбола. Модрич стигна до престижната награда, след като изведе Хърватия до финал на Мондиала, а и игра великолепно през сезона за клубния си Реал Мадрид.

Меси и Модрич имат дългогодишно съперничество и то далеч не започва от Ел Класико и мачовете между Барселона и Реал Мадрид. Първата среща между двамата играчи е още през 2006 година, когато се изправят един срещу друг в двубой между Хърватия и Аржентина. Макар и мачът да е приятелски, искри не липсват - и то тъкмо между Меси и Модрич.

При една от атаките на "гаучосите" 18-годишният Меси успява да мине зад гърба на 20-годишния Модрич, който обаче си позволява безпардонно тактическо нарушение, спъвайки аржентинеца отзад. Това не се харесва на Меси, който отправя смразяващ поглед към хърватина. Модрич веднага потърси ръката на Меси, за да му се извини, но аржентинецът се обърна настрани.

Впоследствие Меси "върна жеста" и също фаулира Модрич. Двубоят се оказва исторически и за двамата, тъй като за Модрич това е дебют с националната фланелка, а Меси отбелязва първия си гол за Аржентина. Повече за историческия мач и първата среща между Меси и Модрич на терена - четете в линка!

16 години по-късно Меси и Модрич отново се изправят един срещу друг, но вече като капитани на Аржентина и Хърватия. Кой ще е първият финалист на Мондиал 2022 - гледайте ТУК (ВИДЕО)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички