Има ли ФИФА предпочитан финал на Световно първенство 2022? (ВИДЕО)


Има ли ФИФА предпочитан финал на Световно първенство 2022? (ВИДЕО)
Снимка: Istock/Sportlive.bg колаж

12702 0

Има ли конспирация Аржентина да бъде добутана до финал на Световно първенство 2022? Подпират ли Франция за дубъл на титлата? Тези въпроси изникнаха от португалска и английска страна, след като двете страни показаха, че не могат да губят след отпадането на отборите им още на четвъртфиналите на Мондиал 2022 (имайте предвид, че видеото е по-скоро с хумористична цел): 

Конспирация №1 на Световното първенство 2022

Разбира се, оплакванията от страна както на футболисти, така и на медии (най-вече на Острова), провокираха и дискусия - има ли "директива" за финал, в който да стигнат определени отбори (или определен играч). 

Португалските оплаквания след отпадането 

Пепе и Бруно Фернандеш захапаха аржентинската бригада на мача Португалия - Мароко, като и двамата обявиха, че е недопустимо представители на страната на Лионел Меси да свирят мач на "селесао" на Кристиано Роналдо. 

Пепе стигна до там, че да каже, че главният рефер е попречил на отбора да играе футбол през второто полувреме. Дали е така? Поне на терена по-скоро изглеждаше, че португалците нямат идея как да реализират гол 

Медиите в Англия гръмнаха: Съдията ни изхвърли 

Типично за медиите на Острова, отборът на Саутгейт бил изхвърлен от турнира заради съдията, който не отсъдил още една дузпа за "трите лъва", не изгонил Тео Ернандес и още куп дивотии. Може би трябва да се сърдят, че за пореден път отборът изпуска ключова дузпа... както стана само преди година и половина на Евро 2020. 

Има ли ФИФА предпочитан финал на Световното по футбол? 

Разбира се, че ФИФА има предпочитан финал. Дали обаче има конспирация за неговото осъществяване? Едва ли. За Катар, за ФИФА и за гледаемостта на шампионата, финал Франция - Аржентина ще донесе повече приходи, повече влияние в социалните мрежи и повече публичност за всички спонсори и деятели - печеливша ситуация, откъдето и да я погледнеш. Но световна конспирация няма - просто всеки, който организира спортни събития, винаги иска най-добрите и популярни отбори и личности да са замесени в спора за златото. 

Спор по темата гледайте във видеото, което е част от предаването "Точно попадение": 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички