ЛМ10 срещу ЛМ10 не е най-ключовият спор в 1/2-финала Аржентина - Хърватия? (ВИДЕО)


ЛМ10 срещу ЛМ10 не е най-ключовият спор в 1/2-финала Аржентина - Хърватия? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2033 0

Полуфиналният сблъсък между Аржентина и Хърватия ще определи името на първия финалист на Световното първенство по футбол в Катар. Двата отбора се срещат на стадион "Ал Байт" във вторник (13 декември) от 21:00 часа българско време.

Ключовата битка в 1/2-финала между Аржентина и Хърватия

Те имат пет сблъсъка до този момент, като властва паритетът - по две победи за двата тима и едно равенство. В последната среща обаче "шахматистите" разбиха съперника си с 3:0 в груповата фаза на Мондиал 2018, където впоследствие достигнаха финала.

Ключова роля за изхода на този дуел ще има битката в средата на терена, която се очаква да бъде особено жестока. Хърватия може да се похвали с футболисти с голяма класа там, но аржентинската халфова линия е една от малкото, които могат да се справят с тях. Само "гаучосите" имат повече точни подавания от 2777-те на Хърватия. "Шахматистите" обаче са лидер сред полуфиналистите по прогресивни пасове.

Играчи на фокус за Аржентина - Хърватия

Аржентина - Хърватия или Меси - Модрич

Разбира се основните футболисти на фокус ще бъдат Лионел Меси и Лука Модрич. Въпреки че играчът на ПСЖ е далеч по-добре, ако погледнем към участието в голове на тима му, трябва да отбележим, че Модрич се проявява най-много в големите мачове и поредното потвърждение бе представянето му срещу Бразилия, където "летя" 120 минути по терена. Въпросът е дали е запазил сили.

Ролята на Мартинес и Ливакович за Аржентина и Хърватия

Не трябва обаче да подценяваме ролята на двамата вратари Емилиано Мартинес и Доминик Ливакович. Ако се стигне до изпълнения на дузпи този своеобразен спор ще бъде особено любопитен, тъй като не само че Мартинес и Ливакович се доказаха като майстори на дузпите, но и футболистите на двата тима се проявиха като много стабилни изпълнители.

Повече детайли за представянето и на водещите играчи на Аржентина и Хърватия, и на самите селекции - във видеото по-долу в материала. То е част от съвместната работа на SportLive.bg и Sesame.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички