ВИДЕО: Двубоят между Аржентина и Хърватия, който Меси и Модрич ще помнят завинаги


ВИДЕО: Двубоят между Аржентина и Хърватия, който Меси и Модрич ще помнят завинаги
Снимка: GettyImages

2158 0

Аржентина - Хърватия ще бъде една от "черешките" на Мондиал 2022, след като двете звездни селекции ще определят един от финалистите на световните финали в Катар.

Двата тима имат своята история в международните двубои, а тя е още по-специална, когато на терена са вездесъщите Лионел Меси и Лука Модрич - eдни от най-специалните футболисти на последните десетилетия.

Капитаните ще изведат селекциите на двете страни в непредвидим сблъсък, а първият за века между Аржентина и Хърватия ще остане незабравим за легендите.

Незабравимата среща между Меси и Модрич

На първи март 2006 г. "Сейнт Якоб-Парк" среща за първи път лице в лице Лионел Меси и Лука Модрич по време на приятелски двубой между родините им. Това се превръща в официалния дебют за балканеца с националната фланелка, докато за латиноамериканецът срещата също е специална - той се отчита с първото си попадение, а междувременно дава и асистенция за крайното 2:3, в полза на европейците.

Този двубой дава началото на съперничеството между двамата играчи, което преди срещата от Мондиал 2022 достига цели 26 мача, които са на ниво клубен и национален футбол.

Историята между двамата през годините

Важно е да се отбележи, че Лука Модрич печели по-голяма част от двубоите - 12, докато 5 завършват без победител, а Меси печели 9 от тях. За последно те се срещат през тази година в Шампионска лига, където ПСЖ и Реал Мадрид си разменят по един успех, но "кралете" продължиха напред поради по-добра голова разлика. 

Срещите на международно равнище са още по-болезнени за Меси, тъй като след поражението в Швейцария се стигна и до такова в Русия, но този път в официален двубой. И двамата футболисти взеха участие в срещата от груповата фаза на миналия Мондиал, когато неочаквано "шахматистите" се наложиха с 3:0. 

Проследете двубоя Аржентина - Хърватия НА ЖИВО със SportLive.bg във вторник от 21 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички