След кошмара с Бензема: 18 ТОП футболисти, които са АУТ от Световното по футбол заради контузии


След кошмара с Бензема: 18 ТОП футболисти, които са АУТ от Световното по футбол заради контузии
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3650 0

Дългоочакваният момент почти настъпи... След броени часове Световното първенство 2022 в Катар ще бъде открито със сблъсък между домакините и Еквадор от Група "А", а милиони зрители ще седнат пред своите телевизионни екрани, за да се потопят в атмосферата на най-голямото събитие в спорта.

За съжаление, винаги има и такива футболисти, които до последно са си мислели, че ще играят на мондиал, но в крайна сметка се превръщат само в зрители, защото съдбата не се оказва благосклонна към тях... В този материал ще разгледаме кои са 17-те най-известни имена, които ще отсъстват от Катар 2022 заради контузии!

Големите имена, които изпускат Световното по футбол заради контузии 

Футболистите, които няма да играят на Мондиал 2022 заради травми са много, като сред тях има и много големи имена. Започваме разбора с най-актуалното име, което няма да видим по терените в Катар. 

Карим Бензема 

Всички, които си мислеха, че носителят на "Златната топка" симулира контузия, за да се пази за Световното по футбол, дължат огромно извинение на стрелеца на Реал Мадрид. Бензема живееше за момента, в който да поведе Франция към световната титла, но още на първата тренировка с основната група на "петлите" усложни контузията си. 

Тя е мускулна и е следствие на многото мачове записани от Бензема в последните 2 сезона. Очакванията бяха той да получи почивка в първите 1-2 мача, но след тренировката на 19.11 са направени сериозни изследвания, показали че той има проблем, който ще го извади от игра за 3 седмици. Това автоматично означава, че Бензема е аут от Световното в Катар

Садио Мане

На 8 ноември, при домакинството на Вердер Бремен, крилото на Байерн Мюнхен нарани сухожилието си и напусна принудително след няма и 20 минути игра на "Алианц Арена". Надеждите на всички в Сенегал бяха, че звездата им ще успее да се възстанови до началото на първенството или най-много ще пропусне първите 1-2 мача...

В крайна сметка, във вечерта на 17 ноември официално бе съобщено, че Садио ще претърпи операция и е аут от Мондиал 2022. Много, много тежък удар за селекцията на Алиу Сисе!

Н'голо Канте 

31-годишният полузащитник върши огромно количество работа в средата на терена, но този път няма да може да помогне на своята Франция, тъй като получи травма в задното бедро още в началото на сезон 2022/23. Това се случи по време на мач на Челси срещу Тотнъм. Впоследствие Канте се опита да се завърне към тренировките, но ситуацията дори се усложни и в средата на октомври се подложи на операция, от която ще се възстановява в продължение на 4 месеца...

Пол Погба

Още един добре известен футболист на "петлите", който е и един от най-креативните изпълнители в световен мащаб, макар и често играта му да е на приливи и отливи. Погба контузи коляното си по време на лятната подготовка с Ювентус, а в началото на септември се подложи на операция с надеждата тя да му помогне да е готов за Мондиал 2022.

В средата на октомври 29-годишният халф започна да се завръща към тренировките, но малко след това получи нова травма, която този път окончателно сложи край на амбициите му за участие в Катар.

Диого Жота

На 16 октомври Ливърпул взе ценна победа с 1:0 срещу Манчестър Сити в мач от 11-ия кръг на Висшата лига, но даде свидна жертва - в заключителните минути на "Анфийлд" нападателят контузи прасеца си сериозно и бе изнесен на носилка.

Почти веднага стана ясно, че Жота пропуска всички мачове на мърсисайдци до края на годината и няма да играе за Португалия в Катар. Юрген Клоп пък бе заявил, че ще са му нужни месеци за пълно възстановяване, така че най-вероятно ще го видим отново в игра чак след Нова година. 

Тимо Вернер

Още по-прясна контузия - на 2 ноември РБ Лайпциг гостуваше на Шахтьор Донецк в последния си мач от груповата фаза на Шампионска лига. Нападателят прекара едва 19 минути на терена, преди да нарани глезена си и да поиска смяна.

Макар и често одумван от феновете заради пропуските си, сега Германия може да съжалява, че няма да може да разчита на Тимо, тъй като той се намираше в много добра форма - 9 гола и 4 асистенции в 16 срещи на "биковете" през кампанията.

Марко Ройс

Всичко за нападателя на Борусия Дортмунд се развиваше чудесно в началото на сезон 2022/23 и той изглеждаше във вихъра си... Първият проблем в глезена дойде на 13 октомври. Вторият на 17 октомври. Третият, който окончателно го извади от сметките на Ханзи Флик и Германия, се появи на 7 ноември.

Важно е да се отбележи, че Марко е изключителен карък в това отношение - заради контузии той пропусна Мондиал 2014, който Германия спечели, ЕВРО 2016 и ЕВРО 2020! А сега към този списък трябва да добавим и Мондиал 2022...

Рийс Джеймс

На 11 октомври Челси гостуваше на Милан в груповата фаза на Шампионска лига и постигна победа с 2:0 на "Сан Сиро", но след 62 минути игра десният бек бе заменен принудително от Аспиликуета. 22-годишният англичанин реши да не оперира пострадалото си коляно, но лекарите бяха категорични, че трябва да почива минимум 2 месеца, а това автоматично означаваше само едно - без Джеймс в състава на Англия за Мондиал 2022!

Джовани ло Селсо

Аржентинецът няма да запомни с добро датата 30 октомври - тогава Виляреал гостуваше на Атлетик Билбао в двубой от 12-ия кръг на Ла Лига, а той разкъса мускул и по този начин отпадна от сметките на селекционера Лионел Скалони. Тъжна новина за цяла Аржентина, защото 26-годишният Ло Селсо се бе превърнал в титуляр за националния си отбор и видимо изостряше още повече играта на "гаучосите". Особено силно той се представи в мача за трофея "Финалисима" през лятото, когато Аржентина записа класическа победа срещу Италия на "Уембли".

Бен Чилуел

Още един английски краен бранител, отново от Челси, който няма да играе на Мондиал 2022. 25-годишният Чилуел получи разтежение в задния бедрен мускул в края на мача срещу Динамо Загреб от Шампионска лига, който лондончани спечелиха с 2:1 на 2 ноември. След двубоя мениджърът Греъм Потър не се нагърби с прогноза за това колко време ще е нужно на защитника за пълно възстановяване, но почти веднага стана ясно, че травмата му не е лека и на 100% е аут от състава на Гарет Саутгейт.

Преснел Кимпембе

Защитникът на ПСЖ няма да бъде в Катар, тъй като така и не успя да се възстанови напълно от травма в ахилеса, която дори се усложни на 13 ноември при разгрома с 5:0 над Оксер в среща от 15-ия кръг на Лига 1.

27-годишният бранител бе попаднал в първоначалния списък на Дидие Дешан, но в крайна сметка сам обяви, че няма да бъде на разположение за Франция. Впоследствие "петлите" разгласиха, че Аксел Дисаси от Монако е този, който ще замени Кимпембе.

Кристофър Нкунку

Голмайсторът на немската Бундеслига през сезон 2022/23 бе контузен в коляното от Едуардо Камавинга (ВИДЕО) във вечерта на 15 ноември и няма да може да помогне на Франция в Катар. През сезон 2022/23 нападателят има 17 гола и 4 асистенции в общо 23 мача на РБ Лайпциг във всички турнири и беше много интересно как ще се представи на най-голямата сцена...

Жоржиньо Вайналдум

В средата на август 32-годишният нидерландски халф получи фрактура на тибията по време на тренировка, след като бе успял да дебютира за Рома на 14.08. в двубоя от 1-ия кръг на Серия А срещу Салернитана. Последва операция, а тежката травма го извади от терените за период от поне 5 месеца. "Лалетата" ще трябва да се оправят без един от най-опитните си футболисти на Мондиал 2022...

Хоакин Кореа

На това му се казва карък! На 16 ноември крилото на Интер записа 45 минути при победата на Аржентина с 5:0 срещу ОЕА в последната контрола на тима преди старта на първенството. Той дори отбеляза гол, но завърши срещата с болки в коляното. Ядрено-магнитен резонанс пък показа, че проблемът е сериозен и Кореа няма да може да играе в Катар. Лошата новина бе потвърдена в ранните часове на 18 ноември, а това бе и втората принудителна смята за Лионел Скалони (в линка ще разберете коя е другата).

Артур Мело

26-годишният бразилски халф на Ливърпул получи мускулна контузия по време на загрявката за сблъсъка с Глазгоу Рейнджърс в Шампионска лига (12 октомври), а първоначалните прогнози гласяха, че ще се нуждае от поне 3 месеца за пълно възстановяване.

Кошмарът за Артур в това отношение няма край, тъй като през последните 2 сезона той прекара малко над 1 600 минути по терените заради най-различни проблеми. Преди да започне този период в кариерата му, той бе твърд титуляр в състава на Бразилия.

Педро Нето

След като пропусна ЕВРО 2020 заради травма, на 22-годишния техничар ще му се наложи да пропусне и Световното първенство в Катар... На 1 октомври Нето получи контузия в мача на Уулвърхемптън срещу Уест Хям и напусна терена още в 23-ата минута. Няколко дена по-късно бе обявено, че ще трябва да се оперира и на 100% е аут от групата на Португалия за Мондиал 2022.

Алексис Салемакерс

23-годишният полузащитник на Милан се контузи на 1 октомври в двубой срещу Емполи, а последвалите резултати от прегледите показаха частично разкъсване на коленна връзка. Прогнозата бе жестока - никакъв футбол до края на 2022 година. Така Белгия се лиши от силно дясно крило, което тъкмо беше започнало да пробива в състава на Роберто Мартинес.

Хесус Корона

Лятната контузия на "Текатито" бе голям удар за Мексико - футболистът на Севиля, който може да действа по целия десен фланг, получи фрактура на тибията на 12 август по време на гостуването на Осасуна от 1-ия кръг на Ла Лига.

Очакванията са, че Хесус ще бъде готов да се завърне към тренировките в началото на месец декември, но Тата Мартино логично не го включи в състава на "ацтеките" за Катар, тъй като ще бъде много, много далеч от най-добрата си форма...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички