Официално: Тежък удар за Франция - голмайсторът на Бундеслигата е аут от Мондиал 2022! (ВИДЕО)


Официално: Тежък удар за Франция - голмайсторът на Бундеслигата е аут от Мондиал 2022! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1789 0

Броени дни преди старта на Световното първенство по футбол (20 ноември), цяла Франция понесе жесток удар - нападателят Кристофър Нкунку получи контузия на тренировка и е аут от Мондиал 2022! "Петлите" са в Група "D" в Катар и ще играят срещу Австралия (22.11.), Дания (26.11.) и Тунис (30.11).

Футболистът на РБ Лайпциг, който е голмайстор на немската Бундеслига през сезон 2022/23 (12 попадения), е получил травма в лявото коляно по време на тренировката на Франция на базата в Клерфонтен във вторник вечер (15 ноември).

Първоначално в социалните мрежи се появиха кадри на единоборството между него и Едуардо Камавинга, при което е станала белята. Впоследствие от лагера на Франция потвърдиха, че 25-годишният Нкунку отпада от сметките на Дешан за Световното в Катар:

"Контузен по време на тренировка, Кристофър Нкунку отпада от Световното първенство. Цялата група споделя тъгата на Кристофър и му пожелава бързо възстановяване!", гласи посланието на "петлите". "RMC Sport" пък твърди, че Дидие Дешан ще повика нападателя на Айнтрахт Франкфурт Рандал Коло Муани за заместник на Кристофър Нкунку!

*Още новини за Световното първенство в Катар ще откриете в специалния раздел на SPORTLIVE.BG! (последвайте жълтата връзка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички