Нейтън Аке с красноречив коментар за отсъствието на Садио Мане от Световното първенство


Нейтън Аке с красноречив коментар за отсъствието на Садио Мане от Световното първенство
Снимка: GettyImages

1653 0

Една от звездите на Висшата лига, която ще се подвизава за Нидерландия на Мондиал 2022 - Нейтън Аке, говори преди първия двубой на "лалетата" от надпреварата, който ще се проведе в понеделник.

Той ще противопостави възпитаниците на Луис ван Гаал и Сенегал, в който големият отсъстващ е суперзвездата Садио Мане. Бившият нападател на Ливърпул се контузи при домакинство на Байерн Мюнхен и към момента няма очаквания да се завърне на терена в близките дни.

Този факт обаче по никакъв начин не успокоява бранителя на Манчестър Сити, който подчерта пред медиите, че футболистите на Нидерландия няма да подценят шампион на Африка - Сенегал, заради липсата на Мане. 

"Сенегал има добри играчи и много класни нападатели, дори и при отсъствието на Мане. Да пропуснеш Световното първенство заради контузия е ужасно и това важи не само за него. Всеки фен иска да вижда най-добрите играчи тук. Фактът, че Мане няма да може да играе, е загуба за цялата надпревара", обясни Аке в петък.

Футболистът, който бива определян от медиите в Нидерландия като евентуален титуляр в първия кръг, сподели настроенията сред съотборниците си:

"Готови сме за тежък мач, защото Сенегал си остава много силен отбор. Анализирали сме подробно силните и слабите им страни".

Ето какво може да очаквате от Нидерландия на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички