Ще успеят ли френските "петли" да изкълват очите на "трите лъва", или ще бъдат схрускани безпощадно на Мондиал 2022?


Ще успеят ли френските "петли" да изкълват очите на "трите лъва", или ще бъдат схрускани безпощадно на Мондиал 2022?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2188 0

Два от основните фаворити за спечелването на Световното първенство по футбол в Катар - Англия и Франция, ще се сблъскат един срещу друг в един от най-интересните четвъртфинали в програмата на турнира. Момчетата на Гарет Саутгейт и Дидие Дешан имат сериозни амбиции за спечелването на мондиала и поради тази причина мнозина вярват, че шоуто ще бъде гарантирано.

Пътят към четвъртфинала

Англия и Франция завършиха на първата позиция в своите групи - "B" и "D". На осминафиналите "трите лъва" се справиха с отбора на Сенегал, побеждавайки с класическото 3:0, а Хари Кейн най-накрая се отпуши и отбеляза първото си попадение в турнира.

"Петлите" надвиха Полша с 3:1. Това бе историческа вечер за Оливие Жиру, който се превърна във водещ голмайстор за всички времена на Франция. Килиан Мбапе добави още две попадение, с които се превърна в най-младия футболист на мондиали, отбелязвал 9 попадения.

Най-интересното преди сблъсъка

Броени часове преди срещата стана ясно, че цените на билетите за мача са достигнали космически суми. Свободните места на "Ал-Бейт" ще излязат доста солено на почитателите - около 7500 паунда.

В лагера на Франция пък стана ясно, че футболистите на тима са доста зависими от играта на Килиан Мбапе и се надяват това да се промени в скоро време.

Един от лидерите на Гарет Саутгейт пък - Хари Магуайър, е на мнението, че този път нещата за Англия са различни и в тима чувстват, че това е тяхната година.

Съперничеството в исторически план

Двете нации са се срещали общо 31 пъти една срещу друга. Англия е печелила в 17 от случаите, а Франция 9 пъти, като разбира се, има 5 равенства между тях.

Само два пъти обаче те са играли на световни първенства. През 1966, когато "трите лъва" печелят турнира у дома, Англия побеждава петлите с 2:0 в група 1 на надпреварата. 14 години по-късно двата тима се срещат в Испания и отново англичаните надделяват с два гола разлика (3:1).

Голмайсторкият дуел: Кейн vs Жиру

Голът на Кейн срещу Сенегал беше неговият 11-и във финали на големи турнири, поставяйки го пред всички останали англичани. Междувременно Франция ще се надява, че техният талисман Жиру може да "удари" отново, като се има предвид, че "петлите" са спечелили последните десет мача, в които той отбеляза.

Евентуалните избраници на Саутгейт и Дешан

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Белингам, Райс, Хендерсън, Сака, Кейн, Фоден

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Упамекано, Т. Ернандес, Чуамени, Рабио, Дембеле, Гризман, Мбапе, Жиру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички