Маурисио Почетино обясни каква е разликата между Хари Кейн и Килиан Мбапе и сравни французина с легенда на Бразилия


Маурисио Почетино обясни каква е разликата между Хари Кейн и Килиан Мбапе и сравни французина с легенда на Бразилия
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1953 0

Бившият треньор на Тотнъм и ПСЖ - Маурисио Почетино, даде интервю пред "The Athletic", в което говори за разликата между Хари Кейн и Килиан Мбапе. В събота, 10 декември, Англия и Франция се изправят един срещу друг на 1/4-финал на Световното първенство в Катар!

"За разлика от Хари, Килиан е футболист, който не е нужно да бъде въвлечен в играта през цялото време. За период от 5-10 минути той не е част от нея, не е част от отбора и изведнъж се появява, прави нещо невероятно и в крайна сметка печелиш мача", обясни Почетино пред изданието и допълни:

"Хари е играч, който има нужда да чувства, че е свързан с мача. При Килиан е обратното - ако не играе с топката, той е спокоен. Уверен е в себе си и знае, че когато тя стигне до него, ще успее да преодолее съперника и да направи това, което знае най-добре".

Аржентинецът също така сравни Мбапе с легендарния бразилски нападател Роналдо: "Знам, че Килиан изглежда като оригиналния "Роналдо" - този, срещу когото играх преди 20 години. И ако трябва да търсиш футболист от миналото, който има сходни черти с Килиан, то бразилецът Роналдо е един от тях. Приликите са в способността да ускорява, в техниката, в дриблирането покрай защитниците и отбелязването на голове".

Хари Кейн и Килиан Мбапе може и да имат различни стилове, но Почетино вярва, че двамата биха си паснали, ако играеха заедно: "Понякога, големите футболисти обичат да играят футбол, но не обичат самата игра. Тези двамата обаче изпитват искрена любов към нея. Обичат да говорят за футбол, обичат да говорят за тактики... имат мозъци и наистина разбират играта! Точно затова смятам, че би било прекрасно да ги видим заедно на терена. Биха били напълно съвместими!".

*Прочетете още новини и коментари около Световното първенство в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички