Уахиб Хазри: Футболистът, който носи надеждите на Тунис за Световното първенство по футбол


Уахиб Хазри: Футболистът, който носи надеждите на Тунис за Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

2938 0

Националният отбор на Тунис ще възлага надеждите си на Уахби Хазри, за да ги преведе през груповата фаза на Световното първенство, като може да се определи, че той е играчът с най-голям опит в отбор, който се състои основно от играчи, базирани в Египет, Арабския залив и в слаби клубове в Европа.

Роденият във Франция нападател, който играе като атакуващ полузащитник, е втори в списъка на голмайсторите на Тунис за всички времена, след като е отбелязал 24 гола в 71 международни срещи, откакто дебютира през 2013 г. 31-годишният Хазри е най-известният тунизийски играч в Европа, въпреки че е играл по-голямата част от кариерата си в неголеми клубове във Франция.

Уахби Хазри е голямо предимство, откакто се присъедини към националния отбор. Той винаги е бил активен по отношение на голове и асистенции", каза бившият треньор на Тунис Мондхер Кебайер миналата година, след като Хазри се изкачи до второто място в списъка с голмайстори за всички времена.

Клубна кариера и юношески години

Хазри започва кариерата си с Бастия, където изигра повече от 150 мача за пет сезона, преди да се премести в Бордо през 2014 г.

Той играе сезон и половина в английския Съндърланд, с който отбеляза първия си гол във Висшата лига – който дойде срещу Манчестър Юнайтед през 2016 г. – преди да се завърне във Франция година по-късно.

Нападателят остави своя отпечатък във Франция по време на четиригодишен период със Сент Етиен, преди да се присъедини към Монпелие миналия юни.

Video edited on Kapwing

Да избереш Тунис пред световния шампион Франция

Хазри играе за отбора на Франция до 21 години, но смени предаността си през 2012 г., след като получава повиквателна от тогавашния треньор на Тунис - Сами Трабелси.

Той е част от отбора на "картагенските орли" за Купата на африканските нации през 2013 г. и продължава да участва в още четири издания на турнира, който се провежда на всеки две години. Хазри също така игра на Световното първенство през 2018 г. в Русия, като вкара два гола срещу Белгия и Панама.

С поглед към Мондиал 2022

След като се завърна в игра през септември, след като пропусна международните мачове през юни поради контузия, Хазри вярва, че Тунис може да направи изненада и да стигне до втория кръг за първи път, въпреки че е изтеглен в група D заедно с шампионите Франция, Дания и Австралия.

" Мисля, че можем да преминем отвъд груповата фаза. Знаем, че Франция е в групата и ще играе за победа. Дания и Австралия също са два добри отбора“, каза Хазри в скорошно интервю за Sky News Arabia.

" Би било страхотно, ако преминем. Тунис никога не е достигал до втори кръг, но мисля, че имаме добър отбор, който може да се класира от групата. Това е, което си пожелах на жребия. Роден съм във Франция и разбирам важността на този мач за двете страни. Ще бъде голямо предизвикателство и невероятно изживяване, ако успеем да докажем, че можем да се изправим срещу най-добрите играчи във Франция за 90 минути“, завърши той. 

* Всичко случващо се на Световното първенство по футбол в Катар следете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички