Шоу в Катар: Япония шокира Германия и показа на Маншафта откъде изгрява слънцето! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Шоу в Катар: Япония шокира Германия и показа на Маншафта откъде изгрява слънцето! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

11697 0

Япония поднесе поредната сензация на Световното първенство по футбол в Катар, побеждавайки Германия с 2:1 в мач от група "Е". "Самураите" стигнаха до пълен обрат през втората част, вкарвайки две безответни попадения на Маншафта, които бяха дело на две резерви - Ритсу Доан и Такума Асано.

Срещата запона в изключително офанзивно темпо. Двете страни излязоха страшно мотивирани на "Халифа" в търсене на гола. До него първи стигна Маншафта. В 30-ата минута Илкай Гюндоган откри след отлично изпълнена дузпа. 

Второто полувреме сякаш Япония се прероди и стигна до пълен обрат. Първо се стигна до грешка в немската отбрана, от която се възползва Ритсу Доан и добави топката във вратата на Нойер. 6 минути преди края Такума Асано сложи точка на спора, след като бе изпуснат от защитата и наказа тази грешка, оформяйки крайното 2:1.

Япония излиза на 27 ноември (неделя) срещу Коста Рика, а Германия ще мери сили с Испания в същия ден.

ЯПОНИЯ ПОКАЗА НА ГЕРМАНИЯ ОТКЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна много борбено. И двете селекции се втурнаха в предни позиции и започнаха да търсят гола. Имаше много скорост в действията на съперниците. Още в седмата минута Япония организира контраатака, с която успя да вкара топката във вратата на Мануел Нойер благодарение на Маеда, но попадението не бе зачетено поради засада. (ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА ТУК)

В 16-ата минута се стигна и до отлично положение за Германия. Йошуа Кимих центрира от корнер, адресат на чието подаване бе Рюдигер, който нанесе удар с глава, но той мина покрай страничния стълб на Гонда. В 21-ата минута се стигна до нова възможност пред Германия. Йошуа Кимих нанесе хубав удар към лявата страна на вратата, но Гонда реагира подобаващо и спаси. 7 минути по-късно Илкай Гюндоган си пробва късмета от близо 20 метра, но ударът му не създаде проблеми за японския страж.

В 29-ата минута Давид Раум проби отляво и пусна остра топка към наказателното поле. Там обаче Гонда отново бе вездесъщ, избивайки я. При добавката Гюндоган получи възможност да стреля, но ударът му бе блокиран. В 30' бе отсъдена дузпа за Маншафта. Гонда влезе остро в краката на Раум, а арбитърът Бартън не се поколеба и посочи бялата точка. Зад нея застана Илак Гюндоган и бе безпогрешен (1:0 за Германия). До края на първата част доминацията на Маншафта продължи, а младият Джамал Мусиала нанесе няколко удара, които не създадоха проблеми за японците. В самия край на първата част Кай Хаверц успя да вкара топката във вратата на "самураите", но попадението бе отменено от ВАР поради засада.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна както първата - атакуващо. В 51-ата минута Джамал Мусиала направи страхотен рейд в наказателното поле на "самураите", преминавайки през 4-ма противникови футболисти, но завършващият му удар бе разочароващ. След около час игра Япония се посъбуди. "Самураите" организира няколко добри скоростни нападения и се задържаха в полето на Германия, но не успяха да създадат нищо по-интересно пред вратата на Нойер.

В 60-ата минута Маншафтът бе много близо до второ попадение. Илкай Гюндоган получи топката в наказателното поле на съперника и нанесе хубав удар, който обаче за негово съжаление срещна страничния стълб. Последваха силни минути за Япония. Ко Итакура нанесе хубав удар от воле, но той бе блокиран от Шлотербек. Минутка по-късно появилият се като резерва - Такума Асано, излезе очи в очи с Нойер, но Рюдигер успя да се върне навреме и блокира удара му. 

След 70-ата минута двамата вратари Нойер и Гонда направиха фантастични спасявания, за да запазят мрежите си без гол само че в 75-ата минута Мануел Нойер капитулира. Резервата Ритсу Доан се възползва от спасена топка на немския страж и с добавката изравни - 1:1.

Video edited on Kapwing

Златната резерва Такума Асано бе изпуснат в 84' от немската защита. Японецът напредна и остана очи в очи с Нойер и наказа Маншафта - 2:1 за Япония.

Video edited on Kapwing

В добавеното време на срещата Германия се "хвърли" в предни позиции. Дълбоко в добавеното време немците имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. В 95' пък Леон Горецка, който влезе от скамейката, нанесе хубав удар, но той мина встрани на вратата на Гонда.

ЯПОНИЯ ПОКАЗА НА ГЕРМАНИЯ ОТКЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО (ГАЛЕРИЯ)

СЪСТАВИ

Германия: Нойер, Раум, Шлотербек, Рюдигер, Зюле, Гюндоган, Кимих, Мусиала, Гнабри, Мюлер, Хаверц

Япония: Гонда, Нагатомо, Итакура, Йошида, Сакай, Танака, Ендо, Камада, Ито, Кубо, Маеда

ПРЕДИ МАЧА

Германия на Ханзи Флик влиза като фаворит в 17-ото поредно световно първенство, в което участва. Маншафтът е достигал полуфинала 7 пъти в последните си 9 световни финали и сега ще цели същото, а дори и повече в Катар.

Подобно на престижния си съперник Япония също влиза на 7-ото си поредно световно първенство. "Самураите" ще опитат да поднесат истинска изненада, побеждавайки германците.

Много интересен ще бъде дуелът Томас Мюлер - Дайчи Камада. Само 7 души имат повече попадения на световни финали от немския ветеран, който е намирал мрежата 10 пъти на най-големия спортен форум. Камада пък е сред основните футболисти на "самураите" и през настоящата кампания има 12 попадения за своя клубен отбор - Айнтрахт Франкфурт.

Главен арбитър на срещата ще бъде реферът от Ел Салвадор - Иван Бартън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички