Германия на поправителен - тестът в Катар започва с непредвидимия тим на Япония


Германия на поправителен - тестът в Катар започва с непредвидимия тим на Япония
Снимка: Getty Images

2181 0

В днешния ден - 23 ноември, сряда, своето участие на Световното първенство в Катар започва и шампионът от 2014 година - Германия. Четирикратният световен първенец се изправя срещу Япония на стадион "Халифа" в Ал Раян.

Германия - Япония по ТВ: Къде да гледаме интересния дуел от Световното по футбол?

Бундестимът от десетилетия е сред фаворитите на всяко голямо първенство, на което участва. Така и днес, въпреки че от спечелването на последната им световна титла преди 8 години германците не само нямат какъвто и да е успех, но и се представиха доста зле на последния шампионат на планетата.

Ще сбърка ли Германия отново срещу азиатци? 

В Русия през 2018 г. Маншафтът се представи катастрофално и отпадна в груповата фаза, след като завърши последен в своята група след Швеция, Мексико и Южна Корея.

От края на Евро 2020, което се проведе през лятото на 2021 г., Германия вече не е водена от Йоахим Льов. Той бе заменен от бившия си помощник Ханс-Дитер Флик, който счупи куп рекорди начело на Байерн Мюнхен. Откакто е начело на Бундестима, Флик записа само 1 поражение - срещу Унгария в Лига на нациите, в своите 16 срещи. Германия беше и първият тим, който се класира на Световното през 2022 г.

Япония - напротив, направи отлично световно преди 4 години, като стигна до 1/8-финалите, но отпадна с чест от силния отбор на Белгия. В Катар "самураите" ще опитат да стигнат по-далеч и имат предпоставките за това, що се отнася до качествата им като отбор.

Любопитното на днешния мач е, че той е исторически - досега двата отбора никога не са се срещали в официален мач. Германия и Япония изиграха 2 приятелски мача - през 2004 и 2006 година, като в първия европейците биха с 3:0, а вторият завърши наравно 2:2.

Европейският тим ще бъде в този мач без един от лидерите си в лицето на Лерой Сане, който има контузия в коляното. Азиатският тим ще бъде без халфа Хидемаса Морита и нападателя Такума Асано. 

Германия: Нойер, Раум, Рюдигер, Зюле, Керер, Кимих, Горецка, Хаверц, Гнабри, Мусиала, Мукоко

Япония: Гонда, Сакаи, Томиясу, Йошида, Нагатомо, Морита, Шибасаки, Ито, Камада, Кубо, Минамино

Повече за отбора на Германия в Катар четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички