Главозамайващата статистика, която показва защо Полша се "издъни" срещу Мексико


Главозамайващата статистика, която показва защо Полша се "издъни" срещу Мексико
Снимка: Getty Images

2898 0

Мексико и Полша не успяха да се победят в мач от група "C" на Световното по футбол в Катар. Двете нации стигнаха до нулево реми, а наскоро се появи статистика, която изненада полските фенове и то сериозно.

Анализът, направен от "Opta Analys", показва, че лидерът на "Дружина Полска" - Роберт Левандовски е получил едва 32 подавания. По-фрапиращото е, че 14 от тях (44%) са дошли директно от вратаря Войчех Шчесни, който се намира на другия край на футболния терен.

Според мнозина в социалните мрежи мениджърът на поляците - Чеслав Михневич, трябва да работи над това и да осигурява по-добър трафик към звездния играч на неговата селекция. Феновете вярват, че Левандовски е човекът, който може да донесе успехи на Полша.

Припомняме, че Левандовски получи шанса да реализира срещу Мексико от дузпа, но тя бе спасена от противниковия страж - Гилермо Очоа в 58-ата минута

Следващият мач на Полша в групата е срещу Саудитска Арабия. "Зелените соколи" съумяха да изненадат света, побеждавайки Аржентина с 2:1, но "Дружина Полска" ще търси задължителен успех срещу нацията от Близкия Изток.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички