Сенегал и Нидерландия ще мерят сили за върха в група "А" на Мондиала в Катар


Сенегал и Нидерландия ще мерят сили за върха в група "А" на Мондиала в Катар
Снимка: Снимки: Getty Images / Колаж: SportLive

2266 0

Приключението на Сенегал и Нидерландия на Световното първенство в Катар започва с пряк сблъсък помежду им. Двата тима ще премерят сили в мач от група "А". Двете селекции ще търсят успеха и надали някоя от тях ще се задоволи само с една точка.

Ситуацията в група "A"

Еквадор откри Мондиала, надвивайки домакина Катар с 2:0 вчера (20 ноември). Към момента латиноамериканската нация заема първото място в групата, но Нидерландия и Сенегал надали ще оставят нещата така. Именно днешните съперници са считани за основните фаворити в групата.

Доминиращите "лалета" и "опитомените" "лъвове"

Нидерландия влиза в срещата като отбора с по-добра форма. Момчетата на Луис ван Гаал са почти перфектни с актив от 4 победи и едва 1 равенство в последните си 5 срещи. Сенегал, от своя страна, е имал и по-добри дни. "Лъвовете" са с 2 победи, 1 равенство и 2 поражения в последните 5, но със сигурност ще искат да подобрят тази черна серия.

Големите отсъстващи

Лошата новина за Сенегал дойде броени дни преди старта на Мондиала, когато стана ясно, че лидерът в нападението на "лъвовете" - Садио Мане, ще пропусне надпреварата поради контузия. Проблемите за Нидерландия също не са малки. Срещата ще пропусне и техният важен офанзивен футболист - Мемфис Депай, поради мускулен проблем.

Дуелът Гакпо - Сар

Без Мане Сенегал ще гледа към Исмаила Сар за головете. Футболистът на Уотфорд има 6 попадения за своя тим през настоящия сезон и ще бъде един от ключовете за успеха на "лъвовете".

От нидерландската страна пък стои Коди Гакпо. Очакванията са, че младокът ще се превърне в една от изненадващите звезди на Мондиала. Той вече има 13 попадения за клубния си ПСВ Айндховен, а Луис ван Гаал ще се надява неговия футболист да продължи да бележи и в Катар.

Ще сложи ли край на проклятието Сенегал?

Нидерландия е много успешна срещу национални селекции от Африка. "Лалетата" имат само 2 загуби срещу тимове от зона CAF, като могат да се похвалят с 15 победи и 2 равенства.  

Потенциални стартови 11 на двата отбора

Сенегал: Е. Менди, Сабали, Сисе, Кулибали, Бало-Туре, Кояте, Н. Менди, И. Гана-Гей, Сар, Дия, Диата

Нидерландия: Пасвеер, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Фримпонг, Ф. Де Йонг, Купмайнерс, Блинд, Клаасен, Гакпо, Бергвайн

Сенегал срещу Нидерландия по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Пълната програма за Мондиала в Катар днес (21 ноември)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички