Програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №2 (21.11)


Програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №2 (21.11)
Снимка: Getty Images

7017 0

Световното първенство по футбол вече започна с откриващия двубой между страната-домакин Катар и Еквадор. Прогнозите за мач, в който няма да станем свидетели на зрелищен и двуостър сблъсък, се сбъднаха. По-важното е обаче, че плашещата информация, че крайният изход от резултата е уговорен - не се сбъдна.

Припомняме, че реномиран арабски журналист информира, че домакините са заплатили огромен подкуп, като в сделката участват и футболисти на Еквадор, за да може Катар да потегли с победа. За целта трябвало през второто полувреме да падне попадение във вратата на южноамериканците и те да загубят с минимално поражение.

В първия ден станахме свидетели на официалното откриване и на първата среща - както повелява традицията. Още във втория ден обаче броят срещи се увеличава с две в сравнение с предходния и така в понеделник, 21-ви ноември, ни предстои да станем свидетели на следващите три сблъсъка.

Логично - първо трябва да бъде довършено завъртането на първия кръг в група А, така че ще видим в действие един срещу друг поне на хартия двата фаворита там - Нидерландия срещу Сенегал. "Лалетата" са сред скритите фаворити на Мондиал 2022, докато африканската държава често е наричана Франция на Африка поради изключително звездното присъствие в селекцията си. За огромно съжаление - най-голямата звезда ще бъде аут от турнира - Садио Мане пропуска големия форум.

Другите два двубоя във втория ден от Световното в Катар ще са от група В. Така в действие в същия ден ще видим друг от фаворитите, който е дори още по-изявен такъв - Англия. "Трите лъва" попаднаха в група с Уелс, САЩ и Иран, като сблъсъците с първите два тима ще са особено любопитни.

Ще трябва да почакаме, докато стигнем до тях, тъй като Гарет Саутгейт и компания ще потеглят с поне на хартия най-лесния си двубой в груповата фаза. Така в другата среща от групата пък единият тим ще има възможността да получи голямо предимство пред другия в борбата за второто място.

Програмата за деня

15:00 часа - Англия - Иран от група В; ТВ канал: БН1, БНТ 3

18:00 часа - Сенегал - Нидерландия от група А; ТВ канал: Диема, Диема спорт 3

21:00 часа - САЩ - Уелс от група В; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3

Пълна ТВ програма на Световното първенство по футбол по дати и часове

Интересни материали за четене - Световно първенство 2022

Корупция, хомофобия, робство, смърт: тъмната страна на Световното първенство в Катар

Световно първенство 2022г. Класиране и резултати в групите на Мондиала в Катар

Стадионите на Мондиал 2022: "грозно пате - лебед", "камикадзе", "феникс" и кулминацията (ГАЛЕРИЯ)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички