С риск за здравето си Хюн Мин Сон заяви: Искам да дам на нашите фенове радост и надежда


С риск за здравето си Хюн Мин Сон заяви: Искам да дам на нашите фенове радост и надежда
Снимка: Getty Images

2619 0

Футболистът на Тотнъм Хюн Мин Сон беше под въпрос за Световното първенство по футбол, след като получи фрактура в зоната около окото си по-рано този месец.

Той обаче заяви, че е готов да рискува здравето си, за да зарадва феновете на Южна Корея. Футболистът пропусна последните три срещи на „шпорите“ във Висшата лига, но в момента тренира с националния отбор и носи защитна маска.

„Аз не съм лекар, трудно ми е да кажа кога ще мога да играя. Ще направя най-доброто, на което съм способен при тези обстоятелства“, заяви Сон. „Просто искам да дам на нашите фенове радост и надежда. Повече от готов съм да поема тези рискове“.

Относно предстоящия Мондиал футболистът сподели: „Всеки, който идва на Световното първенство, иска да играе добре, но е необходимо нещо повече от това. Говорейки реалистично, по-важно е да си подготвен за мачовете, отколкото просто да имаш желание да играеш добре“.

Сон сподели и че изобщо няма да пести силите си: „Не мога да предвидя бъдещето, но искам да направя тази Световна купа специална, като използвам и последнаия грам енергия, с който разполагам“.

Макар че не е сигурно дали играчът на Тотнъм ще участва в първата среща на Южна Корея, той сподели, че вече е по-спокоен.

„В началото бях изненадан колко удобна е маската“, добави Сон. „Тези карбонови маски са наистина леки и вероятно няма да се счупят. Ако маската се счупи, това означава, че нещо се е случило с лицето ми, така че се надявам да не се стигне дотам“!

Южна Корея е в група "Н", където ще мери сили с Португалия, Гана и Уругвай. 

А какво е положението в съблекалнята на "мореплавателите" - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички