Антонио Конте успокои Южна Корея за Сон


Антонио Конте успокои Южна Корея за Сон
Снимка: Getty Images

2461 0

Мениджърът на Тотнъм – Антонио Конте, е уверен, че Хюн-мин Сон ще бъде на линия за своята страна Южна Корея за предстоящия Мондиал 2022 в Катар. 30-годишният футболист мина през лицева операция след фрактура край окото, която получи по време на мача с Олимпик Марсилия във вторник в мач от Шампионска лига.

След лекарската намеса имаше притеснение, че Сон няма да играе през целия Мондиал, който започва на 20-и ноември, когато Катар посреща Еквадор в първия мач от турнира. Южна Корея пък е в група Н със селекциите на Уругвай, Португалия и Гана, а първият мач на азиатците е насрочен за 24-и ноември срещу уругвайците.

„Пратих съобщение на Сони след операцията. Той е много разочарован от случилото се, но се надявам да се възстанови добре до Световното първенство, тъй като знам неговата важност за отбора на Корея. Липсваше ни срещу Ливърпул, но вярвам, че ще се оправи бързо и ще играе в Катар. Сега вече не е в болницата, а си е вкъщи“, каза Конте след поражението с 1:2 от Ливърпул.

През този сезон кореецът не се радва на добър сезон, като има три гола и две асистенции в 13 мача от всички надпревари. Той е голямата звезда на Южна Корея през последните години, като за националния си отбор има 105 мача, 35 гола и 17 асистенции.

Селекцията ще играе приятелска среща преди Мондиала, като тимът на Пауло Бенто ще мери сили на 11-и ноември с Исландия, но в този мач със сигурност Сон няма да вземе участие. А как си изпусна нервите Конте при поражението от Ливърпул, гледайте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички