Гръм и мълнии! Саудитска Арабия обърна Аржентина на Мондиал 2022 с две бижута за 5' (ВИДЕО)


Гръм и мълнии! Саудитска Арабия обърна Аржентина на Мондиал 2022 с две бижута за 5' (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3331 0

Още първият двубой за ден номер 3 от Световното първенство 2022 е големият фаворит до момента за най-вълнуващ мач на форума до момента. Както е известно, той противопостави един от сериозните фаворити за трофея Аржентина, както и един от големите аутсайдери на групите - Саудитска Арабия.

Срещата започна с убийствен натиск на Лионел Меси и компания. Още в първите секунди Меси можеше да се разпише и даде голяма заявка за Мондиал 2022 (ВИДЕО). Това не се случи след брилянтна намеса на противниковия страж, но минути по-късно се стигна до дузпа, която бе отбелязана от Бълхата.

В края на първото полувреме селекцията на Лионел Скалони видя цели три свои попадения отменени поради засада. Изглеждаше сякаш Саудитска Арабия е загубена и през второто полувреме се готви истински футболен празник за "гаучосите".

И след 15-те минути почивка между двете полувремена се стигна до гръм и мълнии! Футболистите на страната от Близкия изток реализираха две попадения в рамките на 5 минути малко след старта на втората част и стигнаха до пълен обрат.

Първо Ал Шехри завърши красива атака на своя тим в 48-ата минута, а в 53-ата дойде и звездният момент на Ал Давсари. След отлична атака и блокиран много опасен удар, топката се озова в него и той стреля отдалеч, за да вкара гол, който вече е претендент за най-красив такъв на форума.

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес се разтегна максимално и опита да спаси, но ударът бе твърде добър и се стигне до пълния обрат. Можете да видите двете попадения по-долу в материала.

Всички важни новини от Световното първенство 2022 в SportLive.bg.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички