Лионел Меси разкри дали ще се оттегля и се закани за настоящето Световно първенство


Лионел Меси разкри дали ще се оттегля и се закани за настоящето Световно първенство
Снимка: GettyImages

3075 0

Голямата легенда на Аржентина и водач на "гаучосите" на пето световно първенство - Лионел Меси, говори преди първия мач на родината му в надпреварата за настоящата кампания.

Меси и компания ще се изправят срещу Саудитска Арабия във вторник от 12:00 часа, а великият нападател успокои всички, че се чувства добре физически и е тренирал отделно заради лек удар, който е получил.

В същото време той подчерта, че това ще бъде неговото последно Световно първенство и е категоричен, че само сега може да се сбъдне мечтата му за трофей от мондиал.

Състоянието на големия талант

"Чувствам се много добре физически. Пристигнах в страхотен момент, както в личен план, така и физически. Тренирах отделно, защото бях получил лек удар, но нищо страшно.

Не съм правил нищо специално, грижех се за себе си и работех както винаги в кариерата си. Това е последният ми шанс да постигна мечтата, която всички искаме: да спечеля Световната купа. Това е последното ми световно първенство", категоричен бе капитанът на Аржентина.

Плановете и ситуацията пред Лео и Аржентина

"Надяваме се да продължим да правим това, което правим с този отбор. Чувстваме се много добре в групата. Очакваме труден мач. За мнозина това е първото Световно първенство.

Хубаво е, че много хора, които не са аржентинци, искат Аржентина да спечели заради мен. Отново получавам признаци на обич. Благодарен съм", сподели легендата на Барселона пред медиите в Катар.

Мнението на Меси

"Не знам дали пристигнахме по-добре от предишните Световни първенства, но дойдохме след победа и това кара всички да се наслаждават повече. Отборът от 2014 г. беше подобен на този.

Чувствам се много развълнуван, благодарен съм за любовта, която винаги получавам от света. Завладява ме с друга възраст, по-зряла, искам да я изживея с голяма интензивност: наслаждавам се на всеки момент.

Предизвикателството пред нападателя

"Днес мисля, че се наслаждавам на всичко това много повече. Преди не мислех за това, нямах време да му се насладя, мислех само за желанието да продължа да печеля и много неща останаха незабелязани. Сега се опитвам да се възползвам повече от всичко.

Това, което ни кара да продължаваме да опитваме, е желанието и винаги да искаме още. Трудно е да ги накарам да разберат, че трябва да се наслаждават, но ще кажа на моите съотборници да се наслаждават. Приемете го, опитайте и нека бъде това, което Бог иска. Да направят пълноценно изживяването. Насладете се и се опитайте да играете, както сме правили досега", завърши Лео Меси изказването си пред медиите. 

Аржентина е в група "С" на Световното първенство и е в компанията на Саудитска Арабия, Полша и Мексико.

Вижте пълната ТВ програма за Световното първенство 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички