"Проклятието на Дрейк" е тук: Канада със сериозен антирекорд заради Алфонсо Дейвис


"Проклятието на Дрейк" е тук: Канада със сериозен антирекорд заради Алфонсо Дейвис
Снимка: Getty Images

1862 0

Канада започна второто си участие на световно първенство, като това се случи по време на Мондиала в Катар. "Кленовите листа" се класираха за надпреварата и попаднаха в група с Белгия, Хърватия и Мароко, а именно срещу "червените дяволи" бе първата среща на северноамериканците. 

Завръщането на отбора

Селекцията на Канада изигра силни 60 минути, а в последната третина отдаде частично инициативата на съперника, но впечатления правят 21-е отправени удари посока вратата на Тибо Куртоа, като нито един от точните 3 не успя да преодолее вездесъщия страж на Реал Мадрид. 

Лошата съдба

По този начин "кленовите листа" се превърнаха в първата селекция от 197 година насам, която отправя над 20 удара и получава дузпа, но не успява да отбележи. Статистиката е конкретно за световни първенства, а голямото внимание попада върху звездата на Канада - Алфонсо Дейвис. 

Именно бързоногият футболист на Алфонсо Дейвис можеше да открие още в 11-тата минута, когато получи правото да изпълнява наказателен удар, но опитът му бе париран от Куртоа.

Вижте повече за пропуска на Дейвис! (ВИДЕО)

Крайният резултат

В крайна сметка "червените дяволи" успяха да направят разликата в 43-тата минута чрез Мичи Батшуай, който се възползва от страхотно извеждащо подаване и не пропусна да накаже Милан Борян, бившия вратар на Лудогорец.

В света на футбола веднага започнаха да се шегуват, че в центъра на лошия късмет може да е световноизвестният певец Дрейк, който се бе снимал с футболиста през есента на 2021 г. Тогава той бе впечатлен от качествата на футболиста срещу Панама и дори получи тениската му като подарък. 

Роденият в Торонто изпълнител не се слави с добрите си прогнози, а наскоро бе заложил огромна сума в дербита на любимите му Арсенал и Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички