Белгия - Канада: "старчето" на Световното първенство 2022 дебютира в дуел с Де Бройне (СНИМКА)


Белгия - Канада: "старчето" на Световното първенство 2022 дебютира в дуел с Де Бройне (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

1601 0

Във всеки от 4-те двубоя, които се състояха в ден номер 4 на Световното първенство 2022, участие взе един (скрит) фаворит. В първия мач това бе Хърватия и тя завърши наравно. След това Германия сензационно загуби от Япония, за да последва най-голямата победа в историята на Испания на световни - 7:0 над Коста Рика.

В последната среща дойде ред на Белгия. Началото за "червените дяволи" не бе никак обнадеждаващо, като опонентът Канада получи правото да изпълни дузпа след по-малко от 10 минути игра. Звездата на Канада обаче би дузпа като за Първа лига, а Куртоа му я върна - да опита пак (ВИДЕО). Това бе наказано от звездната селекция, която откри резултата в края на първото полувреме.

Както и да завърши срещата, тя ще остане специална за един футболист на Канада. Става въпрос за Атиба Хътчинсон, който прави своя дебют на световно първенство на... 39 години. Той е най-възрасният полеви играч на Мондиал 2022. Единственият от своя тим, който е бил роден при дебюта на страната през 1986 година.

Сега той е капитан на "кленовите листа" и още в дебюта си му се налага да се изправи пряко срещу според мнозина най-силния полузащитник в съвременния футбол - Кевин де Бройне (снимка по-долу в материала).

Всички най-важни и интересни новини от Световното първенство 2022 в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички