Мондиал 2022: Звездата на Канада би дузпа като за Първа лига, а Куртоа му я върна - да опита пак (ВИДЕО)


Мондиал 2022: Звездата на Канада би дузпа като за Първа лига, а Куртоа му я върна - да опита пак (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13384 0

Последният двубой от ден номер 4 на Световното първенство 2022 започна по изключително любопитен начин. Той противопостави един от скритите фаворити Белгия срещу Канада - на пръв поглед тим, който бе отписван относно шансовете за това да продължи към елиминациите.

"Червените дяволи" бяха стъписани от старта на срещата, а това почти се оказа фатално за тях. Едва десетина минути след старта на дуела бе отсъдена дузпа в полза на Канада. След изстрел от отлична позиция топката срещна ръката на Караско и по този начин спря летежа си по посока вратата на Куртоа. Ръката на белгиеца далеч не бе в естествена позиция.

Първоначално главният съдия на срещата не посочи бялата точка, но при първия удобен момент му бе подсказано, че трябва да преразгледа ситуацията. След като го стори - съмнения не останаха. 11-метров наказателен удар трябваше да бъде изпълнен и това се случи.

Най-слабата дузпа на Мондиал 2022

Зад топката застана голямата звезда на символичния гост в тази среща - бързоногият краен бранител на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис. Той обаче изпълни дузпата по кошмарен начин - стреля ниско по земята и почти всредата.

Куртоа отгатна посоката и оттам вече нямаше как да не я отрази. Любопитното е, че стражът на Реал Мадрид спаси по такъв начин, че топката се върна като почти перфектно подаване обратно към Дейвис. Можете да видите ситуацията по-долу в материала чрез видеото.

Всички най-важни и интересни новини от Световното първенство 2022 в SportLive.bg.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички