Между рекордите и изненадите: Какво се случи в ден №4 на Мондиал 2022


Между рекордите и изненадите: Какво се случи в ден №4 на Мондиал 2022
Снимка: GettyImages

1869 0

Ден 4 от 22-рото Световно първенство, което се провежда в Катар, вече е в историята, а в него се изиграха предпоследните двубои от първия кръг на груповата фаза. В него светът стана свидетел на втора голяма изненада в надпреварата - Япония обърна Германия за ценни три точки, а в същото време една от световните футболни сили - Испания, подобри рекордната си победа на мондиали - 7:0 срещу Коста Рика.

В оставащите два двубоя Мароко и Хърватия не успяха да се победят, докато Белгия остави големи съмнения с представянето си, но в крайна сметка стартира участието си в надпреварата с три точки срещу Канада.

Мароко 0:0 Хърватия

Селекциите на Уалид Реграри и Златко Далич си дадоха здрава битка на стадион "Ал Байт", но нито един от двата тима не успя да отбележи гол, който да му донесе 3 точки в Група "F" на Мондиал 2022. Силите между мароканци и хървати бяха доста изравнени, за което красноречиво говори и статистика - по 7 голови положения, по 2 точни удара и по 2 вратарски спасявания. 

*Прочетете как се разви мачът Мароко - Хърватия и вижте галерията със снимки от "Ал Байт"!

Германия 2:1 Япония

"Самураите" поднесаха поредната изненада на турнира в Катар. Япония успя да надвие 4-кратния световен шампион Германия с 2:1 в едно истинско "офанзивно шоу". Двата тима организираха атака след атака, но в крайна сметка азиатската страна триумфира с попадения на двете си резерви - Ритсу Доан и Такума Асано. Единственото попадение за Маншафта пък бе дело на Илкай Гюндоган от дузпа.

*Тук може да видите как се разви срещата Германия - Япония, както и да се насладите на нашата галерия със снимки от двубоя.

Испания 7:0 Коста Рика

"Червената фурия" показа на Германия как се прави и разби Коста Рика със 7:0. Испания изигра един от най-красивите мачове до момента на Световното първенство в Катар и заслужено записа рекордна в историята си победа на световни финали. Досегашният рекорд на страната беше 6:1 и то, за съжаление, срещу България.

Тоталната доминация на тима, воден от Луис Енрике, с попадения затвърдиха Дани Олмо, Марко Асенсио, Феран Торес, Гави, Карлос Солер и Алваро Мората.

*Ето как се разви двубоят между Испания и Коста Рика, а освен това, можете да видите и страхотната ни галерия от мача.

Белгия 1:1 Канада

Белгия се изкачи на върха в група "F" след изиграването на двубоите от първия кръг. „Червените“ дяволи се възползваха от ремито в двубоя Хърватия - Мароко и със своята скромна победа от 1:0 над Канада заслужи първата позиция.

В герой за европейците се превърна Митчи Батшуай в 43-тата минута, който реализира една от първите чисти възможности за възпитаниците на Мартинес. Той бе изведен от Алдервейрелд, а последвалият удар от близка дистанция се превърна в невъзможна мисия за бившия вратар на Лудогорец – Милан Борян. В големия виновник за канадците се превърна звездата на селекцията – Алфонсо Дейвис, пропилял дузпа в 11-тата минута.

Канадците останаха по-настоятелни до 60-тата минута, като за час игра отправиха 18 изстрела посока вратата на Куртоа, докато победителите го сториха една четири пъти. В последната третина инициативата остана за Белгия, която се възползва от опита си и успя да затвори двубоя положително.

В следващия кръг Белгия среща Мароко, а Канада ще търси първи точки от световно първенство срещу Хърватия.

Вижте пълната ТВ програма на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички