Преди 1/8-финала на Мондиал 2022: Скалони се оплака от графика на Аржентина, но заяви: Ще си счупим гърбовете на терена


Преди 1/8-финала на Мондиал 2022: Скалони се оплака от графика на Аржентина, но заяви: Ще си счупим гърбовете на терена
Снимка: Getty Images

793 0

Старши треньорът на Аржентина - Лионел Скалони, се оплака от ограниченото време за възстановяване преди 1/8-финала на "гаучосите" на Мондиал 2022. Наставникът все пак бе категоричен, че неговите футболисти ще дадат всичко от себе си срещу Австралия, заявявайки, че ако трябва - "ще си счупим гърбовете".

*1/8-финалът Аржентина - Австралия е на 3 декември от 21:00 часа!

"Австралия, чийто състав завърши втори в груповата фаза, игра от 6 ч. вечерта, а ние приключихме първи и играхме от 10 часа вечерта. Легнахме си в 4 сутринта, а това се отразява, когато имаш нов мач след 48 часа", изрази недоволството си Скалони на пресконференция преди сблъсъка.

"Ще си счупим гърбовете на терена, ако трябва. Знаем колко е трудно това Световно първенство, но това е футболът. Видяхме какво се случи вчера, но това не е изненадващо. Когато се каже, че големите национални отбори заслужават да бъдат в следващата фаза, това не винаги се случва", каза селекционерът, визирайки провала на Германия и Белгия.

На въпрос за стартовия си състав Лионел Скалони намекна ясно, че няма да пусне същите 11 футболисти, които победиха Полша с 2:0 в 3-ия кръг от груповата фаза: "Ако сте гледали нашите мачове, знаете, че не винаги избирам едни и същи футболисти. Концентрирам се върху всеки отделен мач и избирам отбора според срещата. Рядко повтарям стартовите 11. Най-важното е всеки да знае какво трябва да прави на терена. Ще мислим мач за мач и няма винаги да ползваме един и същ състав, ако не е необходимо".

*Още новини от Световното първенство в Катар четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички