Вратарят на Полша Войчех Шчесни обясни как е спасил дузпата на Лионел Меси


Вратарят на Полша Войчех Шчесни обясни как е спасил дузпата на Лионел Меси
Снимка: Getty Images

3414 0

Вратарят на Полша - Войчех Шчесни, обясни ситуацията около крайно спорната дузпа за Аржентина, която бе отсъдена за негово нарушение срещу Лионел Меси. Стражът на Ювентус призна, че е имало контакт между ръката му и главата на Бълхата:

"Веднага казах на рефера, че съм докоснал Меси по лицето с ръката си. Казах му, че е имало контакт, но не мисля, че това е дузпа. Съдията реши друго и в крайна сметка това е добре - така успях да блесна", каза Шчесни пред "TVP" и след това разкри как е успял да спаси дузпата на звездата на "гаучосите":

"Сега мога да кажа, че знаех къде ще шутира Меси, но по време на мача не бях съвсем сигурен. При някои дузпи Лео наблюдава вратаря, а при други просто стреля силно. Знаех, че ако шутира силно, най-вероятно ще бъде в левия ъгъл. Когато се засилваше, видях, че не се спира и затова реших да плонжирам вляво".

Шчесни все пак призна по-голямата класа на Аржентина, но заяви, че за първи в живота си се радва на загуба:

"Щастлив съм, защото спасяването ми помогна на тима. Истината обаче е, че играхме срещу отбор от по-висока класа. Те могат да държат топката 90 минути и да не ти я дадат. Срещу такъв отбор можеш да спечелиш веднъж на 100 мача. Да, загубихме, но за първи път в живота си се радвам на загуба!", завърши вратарят на Полша след поражението с 0:2 от "албиселесте". За Полша предстои много тежък 1/8-финал - срещу Франция (4 декември, 17:00 часа).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Отборът излезе по-силен" - коментарът на Лионел Меси след Аржентина 2:0 Полша и пропуснатата от него дузпа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички