Много драма и интрига до последно: Какво се случи на Световното в ден 2 (21.11)?


Много драма и интрига до последно: Какво се случи на Световното в ден 2 (21.11)?
Снимка: Getty Images

2154 0

Ден 2 от Световното първенство 2022 остава в историята след последния съдийски сигнал и в третия двубой от днешната програма, противопоставил отборите на САЩ и Уелс. Двубоят не излъчи победител (0:0), но затвори и група "B", след като по-рано се изигра и срещата между Англия и Иран, в която "трите лъва" не оставиха съмнения след безкомпромисното 6:2. 

Междувременно се изигра и вторият двубой от група "А", който срещна фаворитите поне на хартия между четирите тима - Нидерландия и Сенегал. Европейската селекция се наложи с 2:0, но успехът безспорно бе изстрадан с попадения в последните десет минути на срещата. 

Вижте в подробности развитието на трите двубоя:

Двубоят между Англия и Иран

Ден номер 2 на Световното първенство в Катар започна с мача Англия - Иран, в който очакваното се случи - европейците победиха, но не се случи по начина, по който се очакваше.

Защото "Трите лъва" нанесоха историческо поражение на съперника, като го разбиха с 6:2. До края на редовното време англичаните водеха с 6:1 и изглеждаше, че ще повторят мегаразгрома на Германия над Бразилия през 2014 година със 7:1. Тимът на Гарет Саутгейт обаче спря да брои на 6, а дълбоко в добавеното време Иран върна още един гол след точно изпълнена дузпа.

Англия вкара 3 гола през първото полувреме и толкова и след почивката. През първата част точни бяха Джуд Белингам, Букайо Сака и Рахийм Стърлинг, а през втората се разписаха отново Сака, Маркъс Рашфорд и Джак Грийлиш. Автор на двете попадения за Иран беше нападателят на Порто Мехди Тареми. Той се разписа след грешка в отбраната на британците в 65' и от дузпа в 90+13', отсъдена за задържане в наказателното поле на Джон Стоунс.

С категоричния успех Англия оглави група "В". Пълен репортаж от мача можете да видите ТУК. 

Срещата между фаворитите Сенегал и Нидерландия

Шоуто във втория ден продължи с едно от първите големи дербита в надпреварата - това между Сенегал и Нидерландия в група "А". Символичните гости се наложиха с 2:0, а попаденията паднаха едва след 80-тата минута. 

И двата тима бяха настоятелни през цялото време и имаха своите шансове пред противниковите врати, но първи правилния път към една от двете врати намери Коди Гакпо в 84-тата минута.

Крайния резултат оформи Дави Клаасен в 98-ата минута, а двадесет минути преди края Френки де Йонг неволно контузи Шейку Куяте, след като го удари с ръка в слабините и халфът трябваше да напусне принудително на носилка.

В следващия рунд Нидерландия ще играе срещу Еквадор, докато Сенегал ще спори с домакина Катар. Отборите от първия двубой са на върха в групата с по три точки, докато останалите два са на дъното с нулев актив. Головата разлика е еднаква. 

Пълен репортаж от Сенегал - Нидерландия вижте ТУК!

Драмата между САЩ и Уелс

САЩ и Уелс не успяха да се победят в един от наглед ключовите двубои в груповата фаза на Световното първенство 2022, след като завършиха 1:1 в първия официален двубой между двата тима. Попаденията в срещата вкараха 22-годишният Тимъти Уеа, който в 36-тата минута матира по диагонал „драконите“ и опитният Гарет Бейл от дузпа в 80-тата минута.

Голът на американеца бе и едно от последните наистина опасни положения пред вратата на символичните гости, след като инициативата през втората част бе изцяло за европейците, но те така и не успяваха да реализират положенията си в по-голяма част от времето. Отличаващи са пропуските на Бен Дейвис и Мур около 70-тата минута, които с глава така и не успяха да преодолеят Търнър. Десет минути по-късно обаче Бейл реализира от дузпа за крайния резултат.

Трябва да се отбележи, че очаквано „янките“ започнаха по-агресивно двубоя, а в последната четвърт час от части си върнаха контрола над срещата. Причината е, че те осезаемо разполагат с по-млад състав, докато силите на „драконите“ започнаха да привършват, но удържаха след изравнителното попадение и дори натиснаха за обрат.

В следващия кръг Уелс среща Иран, а САЩ – Англия. „Трите лъва“ победиха по-рано днес и са на върха, „янките“ и „драконите“ с по една точка, а азиатците на дъното с нулев актив.

Вижте подробен репортаж от САЩ - Уелс ТУК! (ВИДЕО)

Ето я и пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички