САЩ и Уелс си размениха по едно полувреме, но Гарет Бейл напомни за смелостта на „дракона“ (ВИДЕО)


САЩ и Уелс си размениха по едно полувреме, но Гарет Бейл напомни за смелостта на „дракона“ (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

12702 0

САЩ и Уелс не успяха да се победят в един от наглед ключовите двубои в груповата фаза на Световното първенство 2022, след като завършиха 1:1 в първия официален двубой между двата тима. Попаденията в срещата вкараха 22-годишният Тимъти Уеа, който в 36-тата минута матира по диагонал „драконите“ и опитният Гарет Бейл от дузпа в 80-тата минута.

Голът на американеца бе и едно от последните наистина опасни положения пред вратата на символичните гости, след като инициативата през втората част бе изцяло за европейците, но те така и не успяваха да реализират положенията си в по-голяма част от времето. Отличаващи са пропуските на Бен Дейвис и Мур около 70-тата минута, които с глава така и не успяха да преодолеят Търнър. Десет минути по-късно обаче Бейл реализира от дузпа за крайния резултат.

Трябва да се отбележи, че очаквано „янките“ започнаха по-агресивно двубоя, а в последната четвърт час от части си върнаха контрола над срещата. Причината е, че те осезаемо разполагат с по-млад състав, докато силите на „драконите“ започнаха да привършват, но удържаха след изравнителното попадение и дори натиснаха за обрат.

В следващия кръг Уелс среща Иран, а САЩ – Англия. „Трите лъва“ победиха по-рано днес и са на върха, „янките“ и „драконите“ с по една точка, а азиатците на дъното с нулев актив.

Галерия от САЩ - Уелс ТУК!

Първо полувреме:

Символичните домакини започнаха двубоя агресивно и контролираха кълбото през 80% от първите 10 минути. Именно и след изтичането на този период дойдоха сериозните положения пред една от двете врати - тази на Уелс.

Първо "янките" напреднаха по десния фланг и центриране бе засечено с глава от Родън, а топката попадна в Хенеси. Тази комбинация можеше да доведе до автогол, но не се стигна до подобна грешка. Секунди по-късно Сарджънт отправи първия точен удар, но не успя да промени резултата. 

В следващите 20 минути "драконите" вдигнаха темпото и достигнаха до 35% контрол на топката в целия двубой. Двата тима си размениха по един удар, но липсваха изключително опасните ситуации. 

Гол! Символичните домакини нанесоха своя удар в 36-тата минута, когато Уеа пое страхотен пас от опитния Пулишич и с диагонален удар матира Хенеси и останалите "дракони". 1:0!

Второ полувреме:

"Драконите" започнаха агресивно втората част и след само 5 минути можеха да създадат големи проблеми на символичните домакини, след като Търнър се опита да улови топката при корнер, но я изпусна. Секунди по-късно обаче Мефам извърши нарушение срещу вратаря на САЩ и бе свирено нарушение.

В отсрещната атака "янките" напреднаха опасно по левия фланг, но ниското центриране бе избито и моментално последва ново нападение в противниковата посока. 

Двадесет минути след началото на втората част дойде една от най-чистите ситуации пред вратата на символичните домакини, след като разбъркване при статично положение прати топката в Бен Дейвис, който с глава я прати посока вратата и само брилянтната реакция на Търнър запази резултата непроменен. 

При последвалия корнер Кийпър Мур бе също съвсем близо до стопяването на пасива, но с глава прати топката малко над напречната греда.  

Дузпа за Уелс! В 80-тата минута се стигна до нарушение срещу Бейл в наказателното поле, след като бе изпратено ниско подаване от фланга към опитния футболист. Той бе съборен от Циберман след неразчетено нарушение.  

Именно и бившият нападател на Реал Мадрид се нагърби с изпълнението на наказателния удар - неспасяема стрелба в горния десен ъгъл. 41-и гол за Бейл с екипа на Уелс. 1:1!

СЪСТАВИТЕ

САЩ: Търнър, Дест, Рийм, Цимерман, Робинсън, Маккени, Адамс, Муса, Пулишич, Уеа, Сарджънт

Уелс: Хенеси, Дейвис, Родън, Мефам, Уилямс, Рамзи, Ампаду, Робъртс, Джеймс, Бейл, Уилсън

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Нито един от двата отбора не се намира в завидна форма. "Драконите" не спечелиха нито един от последните си 5 мача, като в 4 от тях допуснаха поражения. Ключовият играч в отбора в лицето на Гарет Бейл пък не се радва на дълъг престой в Тотнъм след раздялата си с Реал Мадрид. През лятото нападателят премина в американския Лос Анджелис ФК, където от началото на сезона има изиграни 12 мача и реализирани едва 2 попадения.

Тимът на САЩ от своя страна също не "блестят" с изявите си. "Янките" победиха и загубиха по 1 път, а 3 завършиха наравно в последните си 5 срещи. Определено голямата звезда в отбора е крилото на Челси Кристиан Пулишич, който обаче през 13 мача от новата кампания във Висшата лига има едва 1 гол и 1 асистенция.

Срещата между Уелс и САЩ ще бъде първата официална такава в историята между тях. До момента те са мерили сили само 2 пъти и то в контроли. Там статистиката е в полза на щатите, които през 2003 г. записват победа с 2:0, а през 2020 г. завършват при нулево реми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички