Непредсказуем? Скучен? Куп неизвестни в сблъсък №3 за деня на Световното 2022 (СНИМКИ)


Непредсказуем? Скучен? Куп неизвестни в сблъсък №3 за деня на Световното 2022 (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1474 0

Националните отбори на САЩ и Уелс ще се изправят една срещу друга в мач от група "B" на Световното първенство в Катар днес (21 ноември). Двете селекции имат сериозни амбиции за постигане на нещо голямо на Мондиала, а очакванията за тази среща са огромни.

Ситуацията в група "B"

Освен Уелс и САЩ в група "B" се намират отборите на Англия и Иран. Безспорно "трите лъва" са фаворити за спечелването на групата, а останалите три отбора ще се впуснат в люта битка за втората позиция, която също дава право за продължаване към елиминационната фаза.

Вярност към LGBTQIA+ общността

Наскоро, в най-различни информации стана ясно, че както Уелс, така и САЩ ще подкрепят LGBTQIA+ общността, като капитаните на двата тима ще сложат лентите "One Love" на своите ръце. 

Моментната форма

Спокойно може да се каже, че нито "драконите", нито "янките" се намират в добра форма. Уелс се намира в ужасяваща серия от 4 загуби и само 1 равенство в последните си 5 мача. От другата страна пък, САЩ има 1 победа, 3 равенства и 1 поражение в последните 5. И двата тима ще искат да започнат приключението си в Катар с победа, слагайки край на незадоволителните резултати.

Кой пропуска срещата?

Големите липсващи за сблъсъка са двама - един футболист от САЩ и един от Уелс. Лука де ла Торе е аут за "янките" с мускулен проблем, а Джо Алън няма да участва в срещата за "драконите" поради травма в бедрото.

Пулишич vs Бейл

Двамата капитани определено са ключовите играчи за своите нации. Всички надежди на американците са насочени към Пулишич, който е наричан обратно у дома "Капитан Америка" и "Детето чудо". От другата страна стои опитния Гарет Бейл, който ще опита да поведе своите сънародници към така желания успех на световни финали.

"Горещата" статистика и любопитен факт

Уелс е изгубил само един мач срещу съперник извън Европа в последните си 7 срещи, като може да се похвали с 3 равенства и 3 победи. 

Първият хеттрик, отбелязан на световни финали, е дело на американеца Бърт Патенод, който нанизва три попадения във вратата на Парагвай през 1930 година на Мондиала в Уругвай.

Евентуални стартови единайсеторки:

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Лонг, А Робинсън, Адамс, Маккени, Арънсън, Рейна, Ферейра, Пулишич

Уелс: Хенеси, Мефам, Родон, Дейвис, Робъртс, Ампаду, Рамзи, Уилямс, Джонсън, Бейл, Джеймс

САЩ срещу Уелс по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Пълната програма за деня (21 ноември) на Световното първенство в Катар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички