Капитан Америка повежда САЩ към "война без край" на Световното първенство в Катар (ВИДЕО+СНИМКИ)


Капитан Америка повежда САЩ към "война без край" на Световното първенство в Катар (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2340 0

Националният отбор на САЩ никога не се славил като голяма футболна сила. Сега обаче американците имат своя идол, своя Капитан Америка - не Стийв Роджърс, а Кристиан Пулишич. Нацията вярва в неговите футболни способности и качества и се надява той да я изведе до нови висоти на най-големия спортен форум на планетата – Световното първенство в Катар.

Детето чудо

Това е друг прякор, с който в Щатите обичат да наричат Пулишич. Кристиан, който има и хърватски корени, не намира красотата в американския футбол, а в „сокъра“. Той е продукт на школите в щата Мичиган и Пенсилвания, преди да бъде забелязан от германския гранд Борусия Дортмунд.

Пулишич заминава за Германия през 2015 година, а само един сезон след това успява да пробие в представителния тим на „жълто-черните“. Там той впечатлява със своята техника и скорост на фланга.

През 2019 година идва новото предизвикателство пред Пулишич. Американецът е продаден на лондонския гранд Челси за сумата от 64 милиона евро. Детето чудо успява да пробие в селекцията на Франк Лампард, а след това в тези на Томас Тухел и Греъм Потър, показвайки с изявите си, че може да бъде адски полезен на „сините“.

Хищническият инстинкт

Американецът е силно ценен от своите треньори заради креативността, която показва в атака. Томас Тухел и Франк Лампард неведнъж са говорили за неговия принос на крилото към всяко едно нападение.

Пулишич се отличава от останалите футболисти на своята позиция с добра физика, скорост, техника и отлични центрирания, които почти винаги намират своя адресат. Мнозина футболно експерти обаче твърдят, че Пулишич винаги би избрал да блесне индивидуално с отиграване или красив гол като оставя на заден план силните си страни – подаванията и комбинациите със своите съотборници. Нещото, към което Капитан Америка трябва да се стреми е подобряването на играта си в защита.

САЩ - Пулишич = НИЩО

Съвсем спокойно можем да кажем, че „янките“ се нуждаят от своя капитан. Да, Кристиан може да е само на 24 години, но неговите лидерски качества са безспорни. Той отлично знае от какво се нуждаят неговите съотборници, за да предизвикат фурор и поднесат изненада в Катар.

Самото му футболно резюме, изпълнено с участия за европейски грандове и редица успехи всява жесток респект в съблекалнята на националния отбор на САЩ. Именно от такъв човек се нуждае селекцията на Грег Берхалтер – безстрашният лидер, който знае как да изведе своята нация до следващото ниво.

Шанс след шанс

Постоянството е един от основните проблеми, с които Кристиан Пулишич се сблъсква напоследък. Детето чудо започна много добре кариерата си в Челси, раздавайки се на максимума със синия екип.

С идването на COVID-19 пандемията се забеляза лек спад в играта му. Той продължаваше да е един от любимците на Франк Лампард, но с идването на Томас Тухел през зимата на 2021 година, нещата за американеца се промениха. Германецът заяви с твърдата си единайсеторка, че няма нужда от Пулишич, който седна на пейката, но въпреки това се включваше, когато отборът му имаше нужда, и даваше максимума от себе си.

Сега, под ръководството на Греъм Потър, Пулишич получава шанс за изява благодарение на ротациите, които обича да прави специалистът. Разбира се, Пулишич има още много години футбол пред себе си, които са изпълнени само и единствено със светлина.

GOAT (Greatest of all time)

Пулишич е обожествяван от футболните медии в САЩ. Специалисти и експерти го наричат „най-великия за всички времена“, поставяйки го пред величия като дори Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Шансовете на „янките“ за триумф на Мондиала не са нищожни, но минимални. Можем само да си представим как ще бъде посрещнат у дома Кристиан, ако донесе златния трофей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички