Надъханият Лука Модрич преди Бразилия: Дори и фаворитите могат да бъдат победени


Надъханият Лука Модрич преди Бразилия: Дори и фаворитите могат да бъдат победени
Снимка: Getty Images

1718 0

Лидерът на националния отбор на Хърватия - Лука Модрич, вярва, че "ватрените" могат да отстранят Бразилия на предстоящия четвъртфинал на Световното първенство по футбол в Катар.

Капитанът на хърватите даде пресконференция преди сблъсъка със "Селесао", в която бе категоричен, че "дори и фаворитите могат да бъдат победени".

"Бразилия винаги е един от големите фаворити на всяко Световно първенство, но това, което показаха на този турнир е, че този път заслужават да бъдат фаворити. Срещали сме се с Бразилия преди няколко пъти и не сме печелили. Вярваме, че това може да се промени", каза Модрич пред медиите.

"Ще трябва да играем на високо темпо, да ги държим под контрол, да сме силни и напористи и да не ги изпускаме от поглед. Както казах, Бразилия е фаворит - но видяхме, че дори и фаворитите могат да бъдат победени", добави хърватинът.

Първата среща между Бразилия и Хърватия на световно първенство се проведе през 2006 година в Германия - в груповата фаза. Тогава южноамериканците записаха победа с 1:0. Двойката се срещна в груповата фаза осем години по-късно. Бразилия отново излезе на върха, като си осигури победа с 3:1.

Днес (9 декември) двата отбора се срещат отново,  този път на четвъртфинал, а залогът е огромен - място сред четирите най-добри отбора в света.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Златко Далич преди срещата със "Селесао".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички