Винисиус и Модрич на Мондиала: Eдиният е благодарен, че другия го има, а вторият е готов на всичко за родината си


Винисиус и Модрич на Мондиала: Eдиният е благодарен, че другия го има, а вторият е готов на всичко за родината си
Снимка: GettyImages

2095 0

Бразилия и Хърватия се впускат в четвъртфинал помежду си, като един от двата тима ще си осигури място в предпоследната фаза на Световното първенство по футбол в Катар, докато другият ще се отправи към родината си. 

В двата тима обаче има не малко футболисти на Реал Мадрид, като във всеки от тях има и по един лидер от "белия балет". В Бразилия изпъква името на Винисиус, който дълго време бе гледан с известно съмнение на "Сантяго Бернабеу", но през последните месеци изгради своето име на легендарния стадион. 

Той говори още вчера за предстоящия двубой и нямаше как да избегне темата за сблъсъка със сънародника си - Лука Модрич, eдин от най-опитните футболисти във високо ниво на спорта в Европа и по света. 

"Винаги е много трудно да играеш срещу играчи с големи качества. Модрич винаги ме е учил на много, той продължава да го прави всеки ден и не на последно място - дава всичко от себе си, за да се развивам. 

Той е пример. 37-годишен човек, който играе на неговото ниво, е нещо рядко. Футболисти като него, Кристиано Роналдо и Тиаго Силва , които са на възраст, която вече не е нормална да се представят по този начин и които отново я правят нормална.

Щастлив съм да играя срещу него и нека най-добрият победи", сподели Винисиус по време на пресконференцията. 

Лука Модрич също сподели мислите си по адрес на съотборника си в Реал Мадрид в днешния ден, който обаче подходи по-различен начин от бразилеца:

"Имаме трудната задача да спрем Винисиус. Всички знаят качествата му, но ако мога да направя работата му по-трудна с някои подробности, със сигурност ще го направя. Всички сме тук, за да се борим за нашата страна", сподели емоционално опитният играч. 

Двубоят между Бразилия и Хърватия ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички