Динко Хоркаш: Хърватия има шанс срещу Бразилия, познавам се с Ливакович и Гвардиол


Динко Хоркаш: Хърватия има шанс срещу Бразилия, познавам се с Ливакович и Гвардиол
Снимка: Getty Images

2231 0

Титулярният страж на Локомотив Пловдив - Динко Хоркаш, сподели впечатленията и очакванията си за Световното първенство в Катар. Хърватският вратар заяви, че неговата родина има шансове да продължи към 1/2 финалите.

На "шахматистите" предстои огромно предизвикателство в лицето на Бразилия, която до момента мачка всичко по пътя си. Според Хоркаш обаче при правилно изигран двубой те могат да изненадат класния тим на "селесао".

"В този момент Световното първенство се развива много добре, защото Хърватия е още там. Има много хубави мачове. Изненада беше Саудитска Арабия, сега Мароко. Добро е, но по-добре е когато е лятото. На Световното винаги има изненади. Това е много интересно, именно заради изненадите“, коментира Хоркаш в "efbet Мондиал" и обърна внимание на срещата на балканците с "кариоките".

"Всички в Хърватия знаем какви качества има Бразилия. Знаем, че и ние сме много добри и бяхме втори. Мисля, че не трябва да има напрежение за този мач. Един мач, всичко е възможно. В момента Бразилия според мен е по-добрият отбор, но на Световното един мач се играе, никога не знаеш какво може да се случи. Може и до дузпи да се стигне", каза още той и си спомни за тези на родината му с Япония.

"Аз не гледах мача срещу Япония. Карах за Хърватия. По-добре, че не гледах. Не мога да гледам дузпи. Знам, че Доминик Ливакович може много да спасява дузпи. Хърватия не игра много добре, но трябва и малко късмет".

Хоркаш разкри, че се познава лично с две от звездите на "шахматистите" - Доминик Ливакович и Йошко Гвардиол, заедно с които е и играл.

"С Ливакович играхме заедно в академията на Динамо Загреб. Много добро момче е и футболист. Сега мисля, че след Световното може да направи трансфер, защото заслужава. Беше на 16-17 години и беше вратар на Динамо и в националния отбор. Много ми е помагал. Играх за втория отбор в Динамо. Иска да помага на всички.

В Хърватия има много таланти, не само вратари. Всяка година по 2-3 поне. Йошко Гвардиол например. Според мен е най-добрият защитник в света. Играх и с него. Динамо има много добри треньори, има всичко необходимо за работа. Играх с Гвардиол в Шампионската лига за юноши. Както играеше тогава на 15-16 години, така играе сега. Страхотен талант, един на милион", завърши той.

Ето с какво Ливакович записа името си в историята на Мондиала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички