Модрич? Ковачич? Не! Халф на Хърватия с нов рекорд на световни - най-тежкият физически


Модрич? Ковачич? Не! Халф на Хърватия с нов рекорд на световни - най-тежкият физически
Снимка: Getty Images

1607 0

Хърватия си осигури участие на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, където ще срещне големия фаворит Бразилия. Така мечтата на сребърния медалист от Мондиал 2018 да надгради представянето си от Русия остана жива, въпреки че "шахматистите" трябваше да минават през дузпи срещу Япония.

Двубоят бе изтощителен физически и селекционерът на балканците Златко Далич се видя принуден да замени ключови полузащитници около продълженията. Става въпрос за Лука Модрич и Матео Ковачич. На терена обаче остана Марсело Брозович.

Сякаш ролята на полузащитника остава на заден план покрай Модрич и Ковачич, но всъщност Марсело записа в двубоя с азиатците нов рекорд на световни първенства - за най-много пробягана дистанция по време на мач - 16,7 километра, информира реномираният британски журналист Стейтмън Дейв.

Любопитното е, че допреди това този рекорд отново принадлежеще на Брозович, тъй като отново той бе поставил най-добри показатели. Това се случи на миналото Световно, когато в сблъсъка на полуфиналите с Англия той пробягва 16,3 километра. Тогава мачът отново минава през продължения, които са ключов фактор. След мача с Япония друга звезда на Хърватия също влезе в историята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички