Маурисио Почетино с интересно изказване: 11 като Марадона - не могат, 11 като Кейн - абсолютно!


Маурисио Почетино с интересно изказване: 11 като Марадона - не могат, 11 като Кейн - абсолютно!
Снимка: Guliver/GettyImages

1616 0

Бившият мениджър на ПСЖ и Тотнъм - Маурисио Почетино, си позволи да направи доста интересен коментар преди началото на Световното първенство в Катар.

Аржентинецът направи любопитно сравнение между великия Диего Марадона и един от неговите възпитаници и звезда на "шпорите" и английския национален отбор - Хари Кейн.

"Единадесет Марадони нямаше да свършат работа. 11 Кейна - абсолютно! Въпреки че веднъж той наистина беше принуден да играе на вратата и допусна невероятен гол - тогава казахме: Хари, никога повече като вратар", пошегува се Почетино пред "Sueddeutsche Zeitung".

"Хари има физическата и умствена способност да прави всичко, което се иска от него на всяка позиция. Кейн може да играе добре на всяка позиция. Той винаги е бил най-добрият защитник по време на статични положения, той е бил най-добрият плеймейкър в халфовата линия, най-добрият в пресата и най-добрият в един на един", каза още аржентинският специалист.

Носителят на "Златната обувка" на Световното първенство по футбол през 2018 година има отбеляза 261 гола и 62 асистенции в 408 мача за "Спърс" във всички турнири.

Той също така е вкарал 51 гола в 75 мача за "трите лъва" и е само на три попадения зад Уейн Рууни в голмайсторския рекорд за всички времена за Англия.

Кейн влиза в Катар в отлична форма. През настоящата кампания той има 13 попадения и 3 асистенции в 22 мача за тима на Атнонио Конте. От него определено се очаква много на предстоящия Мондиал.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какви мераци има Маурисио Почетино за бъдещето си като треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички