Лука Модрич записа поредно впечатляващо постижение с участието си на Световното първенство в Катар


Лука Модрич записа поредно впечатляващо постижение с участието си на Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

3341 0

Един от най-опитните футболисти на Световното първенство по футбол в Катар - лидерът на Хърватия Лука Модрич, записа поредното впечатляващо постижение в своята "цветуща" кариера, изпълнена с какво ли не.

Носителят на "Златната топка" за 2018 година се превръща в първия футболист, който записва участие европейско първенство и световно по футбол в три различни десетилетия.

Хърватинът може да се похвали с участия на Евро 2008, 2012, 2016 и 2020, както и на световни финали през 2006, 2014, 2018 и 2022. Разбира се, за това много помага и неговата възраст и дълголетие. Припомняме, че Модрич в момента е на 37 години.

Лидерът на "ватрените" се превърна в един от най-добрите полузащитници на своето поколение. Той бе част и все още е от елитната селекция на Реал Мадрид, която продължава да предизвиква фурор в Шампионска лига с петте си спечелени титли в последните 9 сезона в турнира.

Неговата Хърватия стана и сребърен медалист на Мондиал 2018 в Русия. Сега обаче Модрич и "ватрените"  ще се надяват на едно прилично представяне на Мондиал 22' в Катар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Уефа наказва Хърватия за расизъм?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички