Дебютант в националния отбор на Германия: За мен е чест да бъда сравняван с Меси


Дебютант в националния отбор на Германия: За мен е чест да бъда сравняван с Меси
Снимка: Lars Baron/Getty Images

1330 0

Легендата на Германия Лотар Матеус се изказа ласкаво за младия национал Джамал Мусиала. Той сравни играча на Байерн Мюнхен с Лео Меси.

Едва на 19 години, Мусиала има изиграни 100 мача с баварците, а формата, в която се намира от началото на сезона в Бундеслигата, е блестяща. В момента халфът се подготвя се дебюта си на Световното първенство в Катар, но остава здраво стъпил на земята и не оставя ласкавите изказвания да го главозамаят.

„За мен е чест да бъда сравняван с Меси, но ми е трудно. Той се е представял на високо ниво през целия си живот“, сподели младият германски национал пред „The Athletic“.

Мусиала обаче разкри, че следи изкъсо изявите на аржентинеца, както и тези на съотборника му в ПСЖ Неймар: „Начинът, по който Меси играе със защитниците, никога не знаеш какво ще направи в следващия момент. Ще те изчака да направиш първата крачка, а след това ще тръгне в другата посока. Същото важи и за Неймар. Те притежават това спокойствие при игра с топката. Сякаш никога не бързат. Много играчи са усвоили това, но аз чувствам, че все още мога да подобря тази страна“.

Германия своето участие в Катар днес, 23 ноември, когато избраниците на Ханзи Флик ще се изправят срещу Япония. Ето и какво може да се очаква от срещата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички